Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.6 C
Athens

Εθνική Ελλάδος=Χάος! Έχασε 3-0 από την Ιταλία

Πελαγωμένη από τις επιλογές του Αναστασιάδη, η Εθνική τα έκανε… ρόιδο στο πρώτο ημίχρονο και κατέρρευσε μέσα σε ένα δεκάλεπτο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την Ιταλία στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Μαντσίνι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο και αυτό έφτανε ώστε να τελειώσει από νωρίς τη σεμνή τελετή με μια… ιταλική περαντζάδα από την Καλογρέζα.

Η επιλογή του Ζέκα σε ρόλο δεξιού μπακ δεν βγήκε, με αποτέλεσμα να μπάζει η ελληνική άμυνα από εκεί και τους Ιταλούς να φτάνουν σε τρία γκολ σε τρεις φάσεις που δημιούργησαν καπάκι από την αριστερή τους πτέρυγα.

Τα γκολ των Ιταλών από Μπαρέλα, Ινσίνιε και Μπονούτσι.

Το τρία στα τρία στον όμιλο οι Ιταλοί, στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς η Φινλανδία.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Άγγελος Αναστιάδης έκανε την έκπληξη και έπαιξε με ένα ιδιαίτερο 4-3-3. Ο Μπάρκας ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Σωκράτης με τον Μανωλάς στα στόπερ και τους Ζέκα και Σταφυλίδη στα άκρα. Ο Σιόβας είχε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Σάμαρη και Κουρμπέλη να τον πλαισιώνουν, ενώ την επιθετική τριάδα συμπλήρωναν οι Κολοβός, Μασούρας με τον Φορτούνη να ξεκινάει στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3 και άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς, με τον Σιρίγου στην εστία, τους Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι και Παλμιέρι στην άμυνα, τους Ζορζίνιο, Βεράτι και Μπαρέλα στα χαφ και του Κιέσα και Ινσίνιε να πλαισιώνουν τον Μπελότι που ήταν στην κορυφή.

Το ματς

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, ώστε η Εθνική να καταρρεύσει. Το σχήμα του Αναστασιάδη δεν βγήκε σε κανένα σημείο και οι Ιταλοί κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό, κλείνοντας τη γαλανόλευκη στο μισό γήπεδο. Η πίεση των Ιταλών και ένα καλό δεκάλεπτο ήταν αρκετά στο να τελειώσει από νωρίς η σεμνή τελετή, με την ομάδα του Μαντσίνι να φτάνει σε τρία γκολ μέχρι το ημίωρο.

Ο Ζέκα που επιλέχθηκε σε ρόλο δεξί μπακ, είχε τρομερά προβλήματα με όλα τα γκολ των Ιταλών να δημιουργούνται από την αριστερή τους πτέρυγα.

Στο 24’ ο Μπελότι πάτησε περιοχή, έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Μπαρέλα και εκείνος από το σημείο το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην εστία για το 1-0 των Ιταλών. Ο καταιγισμός των Ιταλών συνεχίστηκε και στην αμέσως επόμενη φάση που έβγαλαν ήρθε ακόμα ένα τέρμα. Στο 30ο λεπτό, ο Ινσίνιε πέρασε τον Σάμαρη και ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπονούτσι νίκησε στον αέρα τον Σωκράτη και με καρφωτή κεφαλιά μετά από μπαλιά του Έμερσον, έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του Μαντσίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την Ιταλία να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Εθνική προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει τις μεγάλες φάσεις στην περιοχή του Σιρίγκου.

Σε μια καλή στιγμή για τη γαλανόλευκη στο 68’ ο Φορτούνης δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο Ιταλός πορτιέρε ήταν σε ετοιμότητα. Στην εξέλιξη της φάσης, η Εθνική ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κιελίνι, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση.

Οι Ιταλοί, έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 75’ για ένα τέταρτο γκολ, αλλά ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά το τετ α τετ του Ινσίνιε, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η γαλανόλευκη βγήκε στην κόντρα, ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή αλλά πάτησε την μπάλα και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Ο Σιώπης που ακολούθησε έκανε το σουτ, αλλά την έστειλε απελπιστικά, πάνω από τα δοκάρια.

Πηγή: sport-fm.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Youth League – Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι νέοι

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης σε επίπεδο Νέων, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Κ19 των «ερυθρόλευκων» νίκησε 3-0 τη...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 22/4/24

Ο τελικός του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, η αναμέτρηση του Λαυρίου με το Μαρούσι και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα...

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1...

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η ΑΕΚ

Στην κορυφή του βαθμολογικού παρέμεινε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Θεσσαλονίκη, επικρατώντας επί του Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση...

Λαμία– Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

Με πρωταγωνιστές τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα με σκορ 5-0 της Λαμίας και παραμένει στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε…...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 21/4/24

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής – Τι δείχνει η τηλεόραση Οι αγώνες των πλέι οφ της Super League, με κορυφαίο το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, o τελικός...

Ο Φέρτης για τον Δομάζο και τον Παναθηναϊκό

Ο μεγάλος Γιάννης Φέρτης δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τον Παναθηναϊκό. Σε μια συνέντευξή του είχε πει: «Είχα µανία µε το γήπεδο, µε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιταλία: Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι

Ο Ρομπέρτο Καβάλι πέθανε απόψε σε ηλικία ογδόντα τριών ετών, μετά από μακρά ασθένεια....

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η Ελλάδα

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί...

Θρίαμβος για την Εθνική ανδρών 5-0 το Καζακστάν και τελικός στην Τιφλίδα

Η Εθνική ήταν καταιγιστική, έστησε πάρτι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Καζακστάν....