Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Euro: Ουαλία- Σλοβακία 2-1

Λένε πως αποτυπώνουν το ρητό, μία χώρα, μία ομάδα, ένας παίκτης. Υποστηρίζουν ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι το Α και το Ω της Ουαλίας.

Όντως, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είπε την πρώτη λέξη στην παρθενική συμμετοχή των Ουαλών σε Euro, όμως όλη η δόξα πήγε σε έναν τύπο με επίθετο σιδηρόδρομο, που τον ξέρουν μόνο οι μύστες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ένα γκολ του Τόμας Χένρι Άλεξ Χαλ Ρόμπσον-Κανού που ήρθε από τον πάγκο εννιά λεπτά πριν το τέλος έγειρε την πλάστιγγα και άφησε τους Σλοβάκους με το παράπονο (2-1).
Η πρώτη κουβέντα ήρθε από τον Μάρεκ Χάμσικ (3’), ο οποίος με ένα ανεπανάληπτο σλάλομ πήγε να σκοράρει το γκολ της ζωής του, όμως ο Ντέιβις ως από μηχανής Θεός έδιωξε πάνω στην γραμμή. Κάπου εκεί, οι Σλοβάκοι μας τελείωσαν για το πρώτο ημίχρονο.
Το σόου του Γκάρεθ Μπέιλ άρχισε στο… ζέσταμα όταν με ένα «τσαρούχι» έσπασε την μύτη ενός άτυχου φιλάθλου, ο οποίος καθόταν πίσω από την εστία! Μερικά λεπτά αργότερα όμως, ο Ουαλός σούπερ-σταρ ήταν πιο εύστοχος. Με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό φάουλ (10’) έστειλε για… τσάι τον Κόζατσικ κι άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ των Ουαλών σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 21.179 ημέρες και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958!

Ήταν το 20ό γκολ του Μπέιλ με την Εθνική, σε μία σπάνια σύμπτωση αφού το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ήρθε πάλι με φάουλ ξανά απέναντι στους Σλοβάκους!

Το 3-5-2 του Κρίς Κόουλμαν μπλόκαρε εντελώς τους Σλοβάκους, που θα μπορούσαν να είχαν βγει εντελώς εκτός παιχνιδιού, αν ο διαιτητής έδινε το ξεκάθαρο πέναλτι σε χαζή αγκωνιά του Σκρτελ (31’) πάνω στον Γουίλιαμς σε φάση που η μπάλα έβγαινε άουτ. Το σκηνικό όμως άλλαξε εντελώς στην επανάληψη.

«Χρυσή αλλαγή» Ι

Ο Κοζάκ κατάλαβε ότι με την υπάρχουσα ενδεκάδα δεν βγαίνει άκρη και έριξε μέσα Ντούντα και Νέμετς. Πριν περάσει ένα λεπτό, δικαιώθηκε! Ο Ρόμπερτ Μακ με ένα σλάλομ πέρασε δύο Ουαλούς, σέρβιρε την μπάλα στον Ντούντα ο οποίος με αριστερό συρτό σουτ σκόραρε 52 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι! Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε τρομερά κέφια, αλλά δύο άστοχα σουτ σε καλές ευκαιρίες (55’, 67’) και ξαφνικά οι Σλοβάκοι είχαν όλο το μομέντουμ του κόσμου, πιέζοντας αφόρητα για δεύτερο γκολ.

«Χρυσή αλλαγή» ΙΙ

Ήταν η σειρά του Κόουλμαν να αντιδράσει. Κι αυτός διπλή αλλαγή, κι αυτός απόλυτη δικαίωση μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Ρόμπσον-Κανού πήγε να γίνει ήρωας με ασίστ στον Ράμσεϊ που δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του (77’), όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο επιθετικός της Ρέντινγκ με… τζούφιο συρτό πλασέ (81’) πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας και οι Ουαλοί με εντελώς ακραίο τρόπο έφτασαν στην πρώτη τους νίκη σε τελική φάση Euro και απέδειξαν ότι δεν είναι μόνο ο Μπέιλ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβακία (Γιάν Κοζάκ): Κόζατσικ – Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο – Κούτσκα, Χροσόφσκι (59’ Ντούντα), Χάμσικ – Μακ, Βάις, Ντούρις (59’ Νέμετς).

Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Γουόρντ – Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβιτς – Άλεν, Έντουαρντς (69’ Λέντλεϊ), Ράμσεϊ (88’ Ρίτσαρντς), Γκάντερ, Τέιλορ – Μπέιλ, Γουίλιαμς (71’ Ρόμπσον-Κανού).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μουντιάλ 2022: Ουαλία – Αγγλία 0-3

Ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να πάρει η Αγγλία τη νίκη...

Μουντιάλ 2022: Ουαλία – Ιράν 0-2

Το Ιράν πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 της Ουαλίας στις καθυστερήσεις, βάζοντας πλώρη...

Οι πιέσεις στην Ελλάδα και οι Patriot από την Γερμανία στη Σλοβακία αντί των S-300 που έστειλε στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ καλύπτει την αντιαεροπορική ομπρέλα της Σλοβακίας με αμερικανικής προέλευσης αντιαεροπορικά συστήματα τη...

Σλοβακία: Μονάδες του συστήματος Patriot άρχισαν να φθάνουν από τις νατοϊκές συμμαχικές χώρες

Οι πρώτες μονάδες ανάπτυξης του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot άρχισαν να φθάνουν από τις...