Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Euro 2020: Κρίστιαν Έρικσεν – Μίλησε με τους συμπαίκτες του – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

Euro 2020: Ο διεθνής Δανός μέσος που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της χώρας του μίλησε με βιντεοκλήση στους συμπαίκτες του και ζήτησε μάλιστα να συνεχίσουν το ματς με την Φινλανδία.

Ο άτυχος μέσος της Εθνικής Δανίας ζήτησε να μιλήσει με τους συμπαίκτες του και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Οι γιατροί επέτρεψαν στον Έρικσεν να κάνει βιντεοκλήση και ο άσος της Ίντερ μίλησε με τους συμπαίκτες του που ήταν στα αποδυτήρια.

Ο Έρικσεν μάλιστα ζήτησε από τους συμπαίκτες του να συνεχιστεί το παιχνίδι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο twitter ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Τι ακριβώς συνέβη

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία. Οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ μπήκαν στο γήπεδο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ματς διακόπηκε στο 42ο λεπτό μετά από αιφνίδια πτώση του διεθνούς άσου της Δανίας και για τουλάχιστον 15 λεπτά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, όπως και στις εξέδρες υπήρξε παγωμάρα.

Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.

Στον Δανό ποδοσφαιριστή δόθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες, με το ιατρικό τιμ να του κάνει μαλάξεις στο στήθος και ηλεκτροσόκ.

Το παιχνίδι φυσικά αρχικά διακόπηκε και λίγο αργότερα η UEFA έκανε λόγο για αναβολή του, με τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ να μεταφέρεται με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Από τα πλάνα της τηλεόρασης, πάντως, ο Έρικσεν δεν φάνηκε σε κανένα σημείο να έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, με συμπαίκτες και αντιπάλους που βρίσκονταν γύρω του να έχουν εύλογα αντιδράσεις απελπισίας, έχοντας προφανώς αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στο σημείο προσπάθησε να μεταβεί η αδελφή του 29χρονου ποδοσφαιριστή, όμως την απέτρεψαν οι συμπαίκτες του, Κάσπερ Σμάιχελ και Σίμον Κγάερ.

Ένδεκα λεπτά μετά με φορείο που κάλυπταν οι συμπαίκτες του κι οι νοσοκομειακοί αποχώρησε από το γήπεδο με προορισμό το κοντινό νοσοκομείο Rigshospitlaet.

Κατά αυτόπτες μάρτυρες οι γιατροί που τον συνόδευαν σήκωσαν προς τους θεατές τους αντίχειρες τους δείγμα θετικής εξέλιξης.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο καθησυχαστική φωτογραφία που τον παρουσίαζε να έχει τις αισθήσεις του.

Ακολούθησε ενημέρωση της UEFA ότι ο παίκτης είναι στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση κι ότι στις 21.45 θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της, αλλά και από την Π.Ο. της Δανίας ότι ο παίκτης έχει τις αισθήσεις του κι ότι θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Λίγο αργότερα, τα ευχάριστα ανακοινώθηκαν στα μάτριξ του «Πάρκεν» στους θεατές καθησυχάζοντας τους.

Πώς ο Κιάιερ έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν

Από ότι φαίνεται όμως, ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας είχε προηγουμένως συμβάλλει στην ίδια τη σωτηρία της ζωής του συμπαίκτη του. Με την τεράστια ψυχραιμία του. Αλλά και με την άμεση αντίδραση του.

Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, ο Καίερ ήταν που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν.

Ο αρχηγός  αμέσως έτρεξε και γύρισε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Του άνοιξε το στόμα και άρπαξε τη γλώσσα του (για να μην  γυρίσει όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις).

Κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος, του συμπαίκτη του. Δευτερόλεπτα όλα αυτά. Μέχρι να μπουν τα ιατρικά τιμ στον αγωνιστικό χώρο. Πολύτιμα δευτερόλεπτα όμως. Που όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Δανίας πιθανόν να συνέβαλαν καθοριστικά για να μπορέσει ο Έρικσον να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κατόπιν, ανέλαβαν οι γιατροί και με καίρια παρέμβαση έσωσαν τη ζωή του ποδοσφαιριστή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Κρατείται μέχρι να απολογηθεί ο Φλώρος: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα – Κινδυνεύει με 10ετή...

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

EURO 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία

Νίκησε στα πέναλτι την Αγγλία με (3-2) Η Ιταλία ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο την πορεία...

EURO 2020: Ο Κάιπερς διαιτητής του τελικού Αγγλία – Ιταλία

Ο Μπιορν Κάιπερς θα γίνει ο πρώτος Ολλανδός ρέφερι που θα «σφυρίξει» σε τελικό...

EURO 2020: Στον τελικό προκρίθηκε η Αγγλία – Την Κυριακή αντιμετωπίζει την Ιταλία

Η Αγγλία επικράτησε με σκορ 2-1 της Δανίας στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό...

EURO 2020: Στον τελικό η Ιταλία που απέκλεισε τους Ισπανούς στα πέναλτι (4-2)

Η Ιταλία κατάφερε μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι με 4-2...