Τρίτη, 20 Απρίλιος, 2021
19.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.

Eurogroup σε Ελλάδα: Ολοκληρώστε τα προαπαιτούμενα

Παροτρύνσεις προς την Ελλάδα να προχωρήσει στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων για να υπάρξει το συντομότεροo δυνατόν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς (Staff Level Agreement) απηύθυνε σήμερα το άτυπο Eurogoup που συνήλθε στη Σόφια.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντέντο δήλωσε πως οι θεσμοί έκαναν μια θετική αναφορά για την πρόοδο στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης και πως τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μάιου για να επιδιωχθεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement). Ο ίδιος απεκάλυψε πως το Eurogroup ενημερώθηκε για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδος και συζήτησε για τη μετά το Μνημόνιο εποχή.

Ο Σεντένο είπε πως το Eurogroup θα συζητήσει τον Ιούνιο για όλα τα μέτρα που θα διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

«Η τελική απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον χρειαστεί θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος και με την προϋπόθεση ότι πρώτα θα έχει ολοκληρωθεί ομαλά το ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

O Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβοσί ανέφερε πως τα προαπαιτούμενα της Ελλάδος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο καθώς η πολιτική βούληση που υπάρχει είναι να κλείσει το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Όπως τόνισε στόχος της αποστολής των θεσμών είναι να έχει επιτευχτεί μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως της 24 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Eurogroup. Εκτίμησε δε πως αυτό είναι εφικτό.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ευρωομάδα άκουσε με μεγάλη προσοχή το σχέδιο που παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδος για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

«Είναι σημαντικό οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες να συνεχιστούν σε βάθος χρόνου. Αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική ελληνικής ιδιοκτησίας που είναι σε καλή τροχιά θα πρέπει να αποκρυσταλλωθεί και να συμπληρωθεί», τόνισε.

Ο Επίτροπος δήλωσε πως όταν το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρωθεί η εφαρμογή των διαθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να συνεχιστεί και χρειάζεται ένας μηχανισμός που θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

«Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό για την μεταμνημονιακή εποπτεία Αυτή η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν θα είναι ένα νέο πρόγραμμα», είπε.

Για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκαθάρισε πως δεν έγινε εκτενής συζήτηση. «Δεν μπήκαμε σε αυτό το θέμα σήμερα καθώς διαπιστώσαμε πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από το EuroWorking Group», είπε ο Επίτροπος Μοσκοβισί.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ δήλωσε πως η πρώτη προτεραιότητα είναι η έγκαιρη ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης. «Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως αν και υπάρχει πρόοδος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στη μείωση των κόκκινων δανείων ανέφερε πως απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες.

Στο σημείο αυτό τόνισε πως όσο πιο ισχυρός θα είναι ο μηχανισμός μεταμνημονιακής επιτροπείας τόσο το καλύτερο και υπογράμμισε πως όσο πιο εμπροστοβαρή και όσο πιο αυτόματα θα είναι τα μέτρα για το χρέος τόσο μεγαλύτερη θετική επίπτωση θα έχουν στις αγορές..

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης και είπε πως είναι στο συμφέρον των δανειστών της Ελλάδος η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο ESM προετοιμάζεται για να κάνει μια ακόμη μεγάλη εκταμίευση προς την Ελλάδα στη βάση της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα που θα στηρίξει το ταμειακό απόθεμα της χώρας για τη μετά το Μνημόνιο εποχή.

Πηγή: cnn.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτοί είναι οι δήμοι με τα περισσότερα αδήλωτα τετραγωνικά

ΕΝΦΙΑ: 6 μηνιαίες δόσεις και φέτος – Μικρότερο φόρο θα πληρώσουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες...

Σε 6 τελικά μηνιαίες δόσεις, όπως και πέρυσι, θα κληθούν και φέτος να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ, με αρχή τον Σεπτέμβριο, περίπου 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες...

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ξεκινούν εντός της εβδομάδας οι καταβολές αποζημιώσεων για “κουρεμένα” ενοίκια

Το αργότερο μέχρι στα μέσα της εβδομάδας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα προχωρήσει, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, σε μπαράζ πληρωμών και συμψηφισμών...
Εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση των μισθώσεων τύπου Airbnb

Airbnb: Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για όσους ιδιοκτήτες “ξεχνούν” να δηλώσουν τα ακίνητά τους

Στην αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου ώστε να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που παρότι συνεργάζονται με την πλατφόρμα Αirbnb η άλλες ομοειδείς πλατφόρμες διαμοιρασμού δεν...
Προσκαλούμε ξένους συνταξιούχους με φορολογικά κίνητρα, να μετοικίσουν στην Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες εξαιρούνται από τα τεκμήρια διαβίωσης

Χάρις σε ένα νέο κωδικό που θα προστεθεί για πρώτη φορά στο έντυπο Ε1 των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, η υποβολή των οποίων θα...
Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τον Δεκέμβριο

Εισφορά αλληλεγγύης: Προς κατάργηση από το 2023 – Θα ισχύσει και για τους δημοσίους...

Σε αναστολή θα παραμείνει φέτος αλλά και του χρόνου η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και όσους...

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει αντλήσει 22 δις ευρώ για να στηρίξει την οικονομία

«Άλλο δημοσιονομική ευελιξία και άλλο δημοσιονομικός αυτοχειριασμός», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο που προβλέπει...

Αποδείξεις: Σκανάρω και… κερδίζω – Το σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολογήτου

Στο «παιχνίδι» του χτισίματος του αφορολογήτου εξετάζεται να μπουν και οι χάρτινες αποδείξεις. Το υπουργείο Οικονομικών, το 2019 θεσμοθέτησε την υποχρέωση των νοικοκυριών να κάνουν...

Βρείτε μας

7,788ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα και 87 θάνατοι – Στους 847 οι διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι...

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η αύξηση των διασωληνωμένων στους 847 – 1.607 νέα κρούσματα και 78 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι...

Σημαντική εξέλιξη! Προς πλήρη θωράκιση στον αέρα στοχεύει η Ελλάδα – Σκέψεις για ακόμη 6 Rafale

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, καθώς αναφέρει, ότι Έλληνες αξιωματούχοι,...

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι στους 841 – 1.829 νέα κρούσματα και 65 θάνατοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή