Την ήττα με σκορ 90-80 γνώρισε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός για τη 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.
Η ομάδα του Πειραιά ήταν κακή στο πρώτο δεκάλεπτο και τα έξι λάθη της δεν της άφησαν περιθώρια να φανεί ανταγωνιστική. Μεγάλη πληγή η άμυνα πάνω στον Μίροτιτς, ο οποίος έφτασε νωρίς νωρίς τους 9 πόντους.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο. Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από Ρούμπιτ και Βεζένκοφ έριξαν τη διαφορά στους 4 (20-16) και ανάγκασαν τον Πέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Παπανικολάου πέτυχε το πρώτο εύστοχο τρίποντο για τον Ολυμπιακό και μείωσε σε 22-19 με τους “ερυθρολεύκους” να είναι εμφανώς καλύτεροι στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης.
Ο Παπανικολάου πέτυχε ακόμη ένα καλάθι και έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (29-32) και ο Πέσιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Σε διάστημα έξι λεπτών οι φιλοξενούμενοι είχαν επί μέρους σκορ 20-9 με τη δεύτερη πεντάδα τους να τα πηγαίνει περίφημα.
Ο Κούριτς συνέχισε να κάνει ζημιά (40-38), ενώ ο Μπόλντγουιν μείωσε σε 40-39 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
O Ριντ ήταν εξαιρετικός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και με δύο συνεχόμενα καλάθια έδινε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού (44-43). Οι “ερυθρόλευκοι”, όμως, όπως και στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν συνεχόμενα λάθη (4 σε τρία λεπτά) και η Μπαρτσελόνα τα εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 51-43. Το σερί των Καταλανών συνεχίστηκε και με τρίποντο του Χάνγκα προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά ύστερα από αρκετή ώρα (54-43) και ο Κεστούτις Κεμζούρα κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του.
Το σερί της Μπαρτσελόνα έφτασε και το 12-0, καθώς ο Χίγκινς σκόραρε ύστερα από λάθος του Τσέρι (56-43). Ο Πέσιτς σ΄εκείνο το σημείο άνευ λόγου και αιτίας διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές, δέχτηκε τεχνική ποινή, αλλά συνέχισε να διαμαρτύρεται. Οι διαιτητές του έδωσαν και δεύτερη τεχνική ποινή και τον έστειλαν στα αποδυτήρια.
Ο Ρούμπιτ ανέλαβε να εκτελέσει τις δύο βολές και έβαλε τέλος στο σερί των μπλαουγκράνα (56-45), ενώ ο Τσέρι σκόραρε στη συνέχεια και οι “ερυθρόλευκοι” ύστερα από την ακατανόητη ενέργεια του Πέσιτς έτρεξαν ένα μικρό σερί 4-0 (56-47). Στη συνέχεια υπήρξε βροχή από τρίποντα. Συγκεκριμένα, πέτυχε δύο η Μπαρτσελόνα και δύο ο Ολυμπιακός με τους Παπανικολάου και Μπόλντγουιντ και διαμόρφωσαν το 62-53. Ο Ντιλέινι συνέχισε τον χορό των τριπόντων και έδωσε ξανά διψήφια διαφορά στους μπλαουγκράνα (65-53).
Ο Αμερικανός πήρε φωτιά και πέτυχε και δεύτερο συνεχόμενο και έκανε το 68-53, με τους ερυθρολεύκους να μην μπορούν να βγάλουν άμυνες. Στην επίθεση, όμως, τα πήγαιναν καλύτερα και με τρίποντο αυτή τη φορά του Κόνιαρη μείωσε ξανά στους 12 (68-56). To τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ 69-58 ύστερα από καλάθι του Μπόλντγουιν.
Ο Πολ προσπάθησε να δώσει λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ήταν άστοχος στα δύο συνεχόμενα τρίποντα που εκτέλεσε. O Ολυμπιακός “κόλλησε” επιθετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι άστοχος και η Μπαρτσελόνα με καλάθι του Ντέιβις ανέβασε τη διαφορά στους 15 πόντους (75-60). Ο Κούριτς πέτυχε ακόμη ένα τρίποντο (11ο για την Μπαρτσελόνα) και εκτόξευσε τη διαφορά στους 18 πόντους (78-60) και ανάγκασε τον Κεμζούρα να πάρει τάιμ άουτ.
Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και με τρία συνεχόμενα καλάθια του Ριντ μείωσε στους 14 πόντους (80-66) 3,33′ πριν το τέλος. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι με τους “ερυθρολεύκους” τελικά να χάνουν με 90-80 και να επιστρέφουν με άδεια χέρια από τη Βαρκελώνη.
Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς): Ντέιβις 6, Ρίμπας, Χάνγκα 14 (1), Σμιτς, Οριόλα, αμπρίνες 5 (1), Χίγκινς 9 (1), Ντιλέινι 11 (3), Κούριτς 18 (3), Κλαβέρ, Μίροτιτς 21 (15 ριμπ.), Τόμιτς 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Ρότσεστι 4 (7 ασ.), Μπόλντγουιν 6 (1), Πολ, Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 2, Τσέρι 6, Βεζένκοφ 14, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 14 (4), Ρούμπιτ 10, Ριντ 15 (7/9)