Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ με 106-102

Ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ σημαντική νίκη στην παράταση με 106-102 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν καυτή στο ξεκίνημα και με 2/2 τρίποντα προηγήθηκε με 6-2. Ο Παναθηναϊκός γρήγορα απάντησε και με σερί 9-0 και με πρωταγωνιστή τον Φριντέτ (7 πόντοι) έκανε την ανατροπή και πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (6-11). Η ρωσική αρκούδα δεν άφησε τους “πράσινους” να ξεφύγουν και με έξι συνεχόμενους πόντους του Κάιλ Χάινς πήρε ξανά τα ηνία του σκορ (14-13).

Τη σκυτάλη πήρε ο φανταστικός Χάκετ, που με 8 συνολικά πόντους έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού (19-15). H ΤΣΣΚΑ Μόσχας κράτησε τα προβάδισμα της μέχρι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-17). Για τους “πράσινους” ξεχώρισε ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος είχε μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη και πρόσφερε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

O Έλληνας καλαθοσφαιριστής συνέχισε να κάνει μαγικά πράγματα και με 8 πόντους (4/4 δίποντα), πέντε ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο έφερε μόνος του τούμπα το ματς (22-23) και ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ 2′ μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει χέρια με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολλή καλή εικόνα κυρίως στην επίθεση τους (31-31).

Ο Τόμας με το που μπήκε στο παρκέ έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσε 6 συνεχόμενους πόντους και σε συνδυασμό με το καλάθι του Μήτογλου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέντε πόντους (34-39). Ο Μήτογλου συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς και έφτασε τους 13 πόντους! Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν, καθώς δέχτηκαν σερί 6-0 και η διαφορά γρήγορα έπεσε στον 1 πόντο (40-41) και ο Πιτίνο κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει τα ηνία του σκορ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, που τον βρήκε μπροστά με 49-45.

Ο Μήτογλου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και με έξι συνεχόμενους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την εκπληκτική του εμφάνιση και με τρίποντο του Τζίμερ Φριντέτ προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (47-58). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι “πράσινοι” κόλλησαν στην επίθεση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε να πλησιάσει στους τρεις πόντους με τρίποντο του Χάκετ (57-60).

H TΣΣΚΑ Μόσχας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με κάρφωμα του Κουρμπάνοφ πέρασε μπροστά με 63-62 και “έσβησε” τη διαφορά 11 πόντων του Παναθηναϊκού μόλις σε τρία λεπτά. Μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ρικ Πιτίνο ήταν η άμυνα στον Χάκετ, ο οποίος με 4/5 τρίποντα και 14 πόντους συνολικά έκανε μεγάλη ζημιά στους “πράσινους” (69-66). Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όπου τις βρήκε ισόπαλες 69-69.

Ο Χάκετ συνέχισε τον βομβαρδισμό και μ΄ακόμη ένα τρίποντο έβαλε ξανά μπροστά την ΤΣΣΚΑ (72-69). Οι “πράσινοι” δεν είχαν καθαρό μυαλό στις τελευταίες φάσεις και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισε να κρατάει τα ηνία του σκορ (79-75). Ο Παπαπέτρου μείωσε με καλάθι στον αιφνιδιασμό, αλλά ο Βοροντσέβιτς με το πρώτο του τρίποντο στο ματς απάντησε άμεσα (82-77). Ο Καλάθης ήταν αρκετά άστοχος στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συντηρήσουν τη διαφορά που είχαν χτίσει (89-84).

Ο Παπαπέτρου ευστόχησε 1,10′ πριν το φινάλε και μείωσε το σκορ σε 89-86. Ο Νικ Καλάθης μίλησε στο τέλος και με ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων ισοφάρισε σε 89-89 7,2” πριν το φινάλε της αναμέτρησης και “πάγωσε” τους Ρώσους. Ο Δημήτρης Ιτούδης επέλεξε να μην κάνει φάουλ και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τον τιμώρησε. Ο Μάικ Τζέιμς τα έκανε θάλασσα, καθώς έκανε βήματα ύστερα από εξαιρετική άμυνα του Καλάθη και οι παίκτες του Πιτίνο είχαν 1,9” πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μήτογλου πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

O Ουέσλεϊ Τζόνσον ήταν ο πρώτος που ευστόχησε στην παράταση, καθώς πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έδωσε αέρα τριών πόντων στους φιλοξενούμενους (89-92). Ο Μάικ Τζέιμς κέρδισε φάουλ και τρεις βολές, αλλά ευστόχησε μόνο στην μία, ενώ ο Μήτογλου στην επόμενη επίθεση σκόραρε και έκανε το 94-90. Ο Αμερικανός κέρδισε και νέο φάουλ και με 2/2 αυτήν την φορά μείωσε σε 94-92. Ο Παπαπέτρου στη συνέχεια εκτέλεσε δύο φορές για τρεις, αλλά ήταν άστοχος, όπως και ο Τζέιμς και παρέμεινε το 94-92 3,15′ πριν το τέλος.

Ο Νικ Καλάθης, όμως, δεν ήταν άστοχος και μ΄ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό (92-97). Η ΤΣΣΚΑ εκτέλεσε ξανά βολές και με 1/2 από τον Χάκετ μείωσε σε 97-93. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Καλάθη να πάει στη γραμμή των βολών, αλλά και αυτός σημείωσε 1/2 (93-98). Ο Βοροντσέβιτς απάντησε άμεσα και με δύσκολο καλάθι μείωσε σε 98-95. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο άστοχες προσπάθειες και φάουλ στον Μήτογλου.

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ήταν εύστοχος και στις 2 και 1′ πριν το τέλος έκανε το 100-95. Οι Ρώσοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και ο Παναθηναϊκός κέρδισε νέες βολές 35,8” πριν το φινάλε. Ο Καλάθης ήταν ψύχραιμος και με 2/2 έκανε το 102-95.

Ο Τζέιμς 21” πριν το τέλος μείωσε σε 102-97 και αμέσως έγινε φάουλ στον ΝτεΣόν Τόμας. Ο Αμερικανός ευστόχησε σε μία από τις δύο και ο Μάικ Τζέιμς με τρίποντο μείωσε σε 103-100 και αμέσως οι Ρώσοι έκαναν φάουλ στον Καλάθη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με 1/2 έκανε το 104-100 και 5,2” πριν το τέλος ο Χάκετ πήγε στην γραμμή των βολών. Ο Ιταλός ήταν εύστοχος και με 2/2 έκανε το 104-102 και ο Ρικ Πιτίνο κάλεσε τάιμ άουτ. Η ΤΣΣΚΑ έκανε φάουλ στον Φριντέτ 2” πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός ήταν ψύχραιμος και έγραψε το τελικό 106-102.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 45-49, 69-69, 89-89, 102-106

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Μπολομπόι 3 (1), Τζέιμς 30 (4), Αντόνφ, Στρέλνιεκς 9 (1), Βόιγκτμαν 5 (1), Βοροντσέβιτς 7 (1), Χάκετ 24 (5), Κουφός, Χίλιαρντ 2, Κουρμπάνοφ 8 (2), Χάινς 14, Μπέικερ

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 12 (2), Ράις 2, Παπαγιάννης 4 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 14, Τζόνσον 6 (2), Μπράουν, Φριντέτ 15 (2), Καλάθης 22 (17 ασ.), Ουάιλι 6, Μήτογλου 25 (16 ριμπ.)

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη μετά την ήττα

Την ήττα με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Μπριζ με τη βελγική Μπριζ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά από τη δεκαετία της κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. «Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Σπάνιες γαίες: O xάρτης με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα

Ο επόμενος ψυχρός πόλεμος, λένε τα τελευταία χρόνια, θα γίνει για τους ημιαγωγούς. Με τις «εχθροπραξίες» να έχουν ξεκινήσει σε ό,τι αφορά τα μικροτσίπ,...

Λήξη συναγερμού στην Εθνική Ελλάδας: Η UEFA ενημέρωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα...

Μεγάλα ερωτηματικά για το ποιος και γιατί διέρρευσε τις φήμες Σύμφωνα με πληροφορίες , η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τερίμ σχεδιάζει το νέο Παναθηναϊκό

Οι Τούρκοι «δένουν» τον Τερίμ στην Αθήνα, ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει...

Με πρωταγωνιστή τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-71 τον Ολυμπιακό

Πολύ σημαντική νίκη με σκορ 77-71 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού για την...

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα της ΚΑΕ για όσους βρεθούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται απόψε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ(20.15) για την τρίτη αγωνιστική του...

Με “μαγικό” Μπερνάρ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λαμία με ανατροπή

Με τον Μπερνάρ Ντουάρτε να κάνει για άλλη μία φορά εντυπωσιακά πράγματα πάνω στο...