Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Europa League: Φιορεντίνα – ΠΑΟΚ 2-3

Ενας απίθανος ΠΑΟΚ κι ένας απίστευτος Γκάρι Ροντρίγκες έφυγαν θριαμβευτές από τη Φλωρεντία στις καθυστερήσεις (2-3). Τώρα με τη Λίμπερετς θα μιλήσει η Τούμπα κλειδώνοντας μια πρόκριση που μόνο ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει.
Σε ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο από την πιο τρελή ποδοσφαιρική φαντασία, ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα, πέτυχαν τρία γκολ, είχαν τρία δοκάρια (σ.σ δύο οι γηπεδούχοι και ένα ο Δικέφαλος) και άλλες τόσες χαμένες ευκαιρίες.

Μέχρι και το 35’ η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με την μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να αιφνιδιάσει πλήρως τη Φιορεντίνα, με αποτέλεσμα στο 26’ να προηγείται με 2-0 με τα γκολ του Σάκχοφ και του Κάμπος.

Ανοιξε λογαριασμό ο Σάκχοφ

Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, κατάφεραν να «χτυπήσουν» νωρίς (5’), αφού στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ της Φιορεντίνα, σκόραραν, με τον Σάκχοφ να παίρνει το ριμπάουντ, από την ασθενή απόκρουση του Λετσερίνι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Σημάδεψε… δοκάρι ο Ροντρίγκες

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2, όμως ο Γκάρι Ροντρίγκες στάθηκε άτυχος όταν είδε τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών και να καταλήγει άουτ, ενώ στο 18’ ο Αφρικανός άσος του Δικεφάλου, λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω από το κέντρο και με σλάλομ απέφυγε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, με τον Λετσερίνι όμως να του λέει «όχι» στο πλασέ που επιχείρησε.

Τα… «έσπασε» ο Κριστόφορο

Κάπου εκεί οι «βιόλα», πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιουργούσαν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, έχοντας και δύο δοκάρια, με τον ίδιο πρωταγωνιστή τον Κριστόφορο. Αρχικά στο 20 και έπειτα στο 22’ ο μέσος της Φιορεντίνα δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρκιτς, ωστόσο στη φάση του δεύτερου δοκαριού, η μπάλα ίσως περνάει την γραμμή της εστίας του Σέρβου πορτιέρε με το ριπλέι να μην είναι ξεκάθαρο. Ο… καταιγισμός των γηπεδούχων δεν σταμάτησε εκεί, με τον Μπαντέλι στο 25’ να χάνει μοναδική ευκαιρία μέσα από την μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ.

«Χτύπησε» με Κάμπος κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο,τι δεν πέτυχε η Φιορεντίνα στο «εκρηκτικό» δεκάλεπτο που είχε το κατάφερε ο ΠΑΟΚ που κόντρα στη ροή του αγώνα, σκόραρε (26’) και πάλι με τους Ροντρίγκες και Κάμπος να συνεργάζονται και τον δεύτερο με ωραίο δυνατό πλασέ να νικάει τον Λετσερίνι.

Αντίδραση και ισοφάριση…

Η Φιορεντίνα που δεν έπαψε να ψάχνει το γκολ ούτε και μετά από το 0-2 βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Μπερναρντέσκι, που στο 32’ νίκησε με ωραίο συρτό σουτ έξω από την περιοχή τον Μπρκιτς, βάζοντας και πάλι την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι!

Κάτι που το κατάφερε για τα καλά ο Μπαμπακάρ στο 48’, με τη Φιορεντίνα να μιμείται το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μπαμπακάρ να είναι ο σκόρερ, με τον επιθετικό της Φιορεντίνα να βάζει στην πλάτη του τον Κρέσπο και με ψύχραιμο πλασέ να νικάει τον Μπρκιτς.

Εχασε το… άχαστο!

Δύο μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση της Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ είχε μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα, όμως ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του Ιβιτς, ο Γκάρι Ροντρίγκες, έχασε το… άχαστο, καθώς προ κενής εστίας, έπειτα από πάσα του Κάμπος και με τον Λετσερίνι εξουδετερωμένο, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τόμοβιτς που είχε απλώς καθίσει στην γραμμή της εστίας.

Εκ τότε και για πρώτη φορά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες έριξαν την προσοχή τους στην άμυνα, με τον Ιβιτς, να «φρεσκάρει» με την είσοδο των Τιάμ και Πέλκα την ομάδα του, με φανερό στόχο να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση.

Ο ΠΑΟΚ, από το 50′ και μετά απείλησε στο 76′ με τον Τιάμ να προλαβαίνει τον Τόμοβιτς, να βάζει την προβολή, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ροντρίγκες στο φινάλε!

Και ενώ όλα στο “Αρτέμιο Φράνκ” έδειχναν ισοπαλία, ο απίθανος Γκάρι Ροντρίγκες, με γκολ buzzer beater, ξέρανε τους “βιόλα” και έστειλε την ομάδα του στον έβδομο ουρανό, ξεπληρώνοντας τις χαμένες ευκαιρίες του, με τον καλύτερο τρόπο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από τη Φλωρεντία και να μένει… ζωντανός στο κυνήγι της προόκρισης!

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Πάουλο Σόουζα): Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (50’ Κιέζα), Κριστόφορο (65’ Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83′ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (82′ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71’ Πέλκας), Κουλούρης (60’ Tιάμ).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Φιορεντίνα 10

2. Καραμπάγκ 7

—————————–

3. ΠΑΟΚ 7

4. Λίμπερετς 4

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Conference League: Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ – Κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” και οι Πειραιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά του...

Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τεράστια νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ με σκορ 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και κατάφερε...

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για...

Super League: Πρεμιέρα με σούπερ ντέρμπι στα play off

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης και Λαμία – ΑΕΚ στο πρόγραμμα της πρεμιέρας...