Εξάρχεια: Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας

10
Εξάρχεια: Τέσσερις συλλήψεις σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας για την περιοχή των Εξαρχείων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες ξεκίνα από σήμερα για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και της ανομίας.

Συνολικά 30 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια από διάφορες υπηρεσίες θα περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή ενώ απομακρύνονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ εκτός από δύο σημεία στη Χ. Τρικούπη και στο υπ. Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας όπου θα παραμένουν μόνο τις βραδινές ώρες.

Στον νέο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σκύλοι καθώς και drone προκειμένου να δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων έρχεται ως συνέχεια των δράσεων και επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα για την εξάρθρωση εγκληματικών και παραβατικών κυκλωμάτων που απαιτούσαν την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και τη συνδρομή των ΜΑΤ.

Διαβάστε επίσης:  Επαναλειτουργούν και τα ποινικά δικαστήρια στις 22 Ιουνίου

Παράλληλα με το νέο σχεδιασμό θα υλοποιηθούν και άλλες δράσεις από την ΕΛΑΣ για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.