Ευρωεκλογές: Αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ 

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δίνει χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις επερχόμενες ευρωεκλογές

40
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.: Ένα… πράσινο συνέδριο για τη «γαλάζια» παράταξη

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινώσει η ΝΔ τους υποψηφίους της για τις ευρωεκλογές του 2019 που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, προσδίδοντας σε αυτές χαρακτήρα «δημοψηφίσματος».

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναζητεί δημοφιλή πρόσωπα να εντάξει στα ψηφοδέλτιά της, ειδικά εφόσον οι ευρωβουλευτές εξακολουθούν να εκλέγονται με σταυρό και όχι με λίστα και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν θα είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Ενδέχεται, ωστόσο, έως την τελευταία στιγμή να υπάρξει μία έκπληξη με πρόσωπο αντίστοιχης δημοφιλίας, το οποίο δεν θα είναι πάντως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αφού η είδηση της υποψηφιότητάς του διαψεύστηκε.

Όσον αφορά στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευροεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία, αυτός θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τις Γιορτές. Επίσης, νέα πρόσωπα στην ευρωλίστα, παίρνοντας «μετεγγραφή» από τη Βουλή, θα είναι οι Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Συγκινητικό μήνυμα στους Ελληνες ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ

Από τους νυν ευρωβουλευτές, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, για τον οποίο αρχικά είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα πράξει η Μαρία Σπυράκη, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο δήμαρχος Σάμου και πρώην περιφερειάρχης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής, η καθηγήτρια Ιατρικής, Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας για αγροτικά θέματα, Δημήτρης Μελάς, καθώς και ο οικονομολόγος, Δημήτρης Τσαγκάρης.

Τέλος, για το ευρωψηφοδέλτιο έχει συζητηθεί και το όνομα της Έλενας Ράπτη, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστές οι οριστικές προθέσεις της. Σκέψεις υπάρχουν και για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ αρνητικά φέρεται να έχει απαντήσει στο ενδεχόμενο συμπερίληψής του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο ο Γιάννης Πρετεντέρης.