Ευρώπη: Οι Έλληνες είναι οι πιο σοβινιστές…

79
Ευρώπη: Οι Έλληνες είναι οι πιο σοβινιστές...

Στην Ευρώπη, ορισμένες εθνικότητες έχουν τη φήμη για τον πατριωτισμό και τον σοβινισμό περισσότερο από κάποιες άλλες.

Είτε πρόκειται για κάποιον από την Αγγλία που αντικατοπτρίζει παλαιότερες αποικιακές δόξες, είτε για ένα Βέλγο που καυχιέται για τη χώρα του ότι παράγει την καλύτερη μπύρα στην ήπειρο, ο Niall McCarthy της Statista σημειώνει ότι η αίσθηση της εθνικής υπερηφάνειας είναι ασφαλώς εμφανής σε πολλές χώρες.

Αυτό θέτει το ερώτημα: ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι πιο αλαζονικές για τον πολιτισμό τους;

Μια έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew έθεσε ως στόχο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα εξετάζοντας 56.000 ενήλικες σε όλη την Ευρώπη.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με τη δήλωση ότι “ο λαός μας δεν είναι τέλειος αλλά ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος από τους άλλους”.

Το παρακάτω infographic δείχνει το μερίδιο των ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες που θεωρούν ότι ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος από τους άλλους και υπάρχουν σίγουρα κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Στην Πορτογαλία το 47% των πολιτών συμφωνούν με την παραπάνω δήλωση σε σύγκριση με μόλις το 20%στη γειτονική Ισπανία.

Οι πιο σοβινιστικές στάσεις απέναντι στον πολιτισμό καταγράφηκαν σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη με τη Ρουμανία (66%), τη Βουλγαρία (69%) και τη Ρωσία (και 69%) να βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις.

Το υψηλότερο ποσοστό οποιασδήποτε χώρας στην Ευρώπη καταγράφηκε στην Ελλάδα, όπου το 89% των ανθρώπων συμφώνησε με τη δήλωση.

Ευρώπη: Οι Έλληνες είναι οι πιο σοβινιστές...

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο - ΤΩΡΑ