Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Εύβοια: Αυτός είναι ο 27χρονος που βρέθηκε ζωντανός

Ο 27χρονος αγνοούμενος βρέθηκε ζωντανός στην Εύβοια, στην πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας.

Μετά την ανακούφιση του ίδιου και των συγγενών του, έρχονται στο φως οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (29-09-2018), όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η σύντροφός του πετάχτηκε από τη θέση του συνοδηγού και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Ο ίδιος παρέμεινε μέσα στο όχημα και άρχισε να παλεύει ολομόναχος για τη ζωή του. Όπως είπε στον γιατρό που τον περιέθαλψε λίγα μέτρα πιο κάτω πιάστηκε από ένα κλαδί και βγήκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν στην απέναντι όχθη. Τη νύχτα είδε μια καλύβα στο οπτικό του πεδίο. Ήταν το καταφύγιο που έμελλε να του σώσει τη ζωή. Μπήκε μέσα και βρήκε ρούχα. «Εκεί έβγαλα τη νύχτα καθώς μέσα στο σπίτι υπήρχαν και τρόφιμα». Η βοήθεια που περίμενε ήρθε το πρωί…

Τι είπε ο 27χρονος Γιάννης

«Είχε βγει το ποτάμι στο δρόμο. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έπεσε το αμάξι μέσα στο ποτάμι πάλι καλά που πρόλαβα και άνοιξα το παράθυρο και βγήκα από το παράθυρο. Με πήρε το ποτάμι, ήμουν πόση ώρα μέσα στο ποτάμι. Βρήκα ένα ξύλο, πιάστηκα και βγήκα στη στεριά μετά σε ένα χωράφι μέσα. Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα ένα σπιτάκι εκεί στην ερημιά. Μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα που βρήκα εκεί και μετά έπεσα και κοιμήθηκα. Χθες ήμουνα όλη την ημέρα εκεί και σήμερα που σταμάτησε η βροχή βγήκα έξω να ζητήσω βοήθεια.

Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά. Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι.

Ήταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει αυτά. Δεν ήταν γραφτό, ένιωσα σε μια φάση ότι αυτό ήταν πεθαίνω, για δευτερόλεπτα κι αυτό, αλλά το ξεπέρασα… δεν υπήρχε περίπτωση.»

Ο γιατρός που περιέθαλψε τον 27χρονο

Ο νεαρός άντρας εντοπίστηκε το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ο 27χρονος που βρέθηκε ζωντανός

Στη φωτογραφία ο 27χρονος κάνει σήμα στους διασώστες που μόλις τον έχουν εντοπίσει. Προσπαθεί να διακρίνει τις κινήσεις τους και είναι φανερά εξαντλημένος.

Φοράει τζιν και ένα μπουφάν που πιθανότατα τον προστάτεψε το πιο εφιαλτικό 24ωρο της ζωής του. Η περιπέτειά του ολοκληρώνεται λίγη ώρα αργότερα και ο ίδιος καταρρέει στις αγκαλιές των διασωστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έκανε συνεχώς νοήματα στους διασώστες σε μια προσπάθεια να τους καθοδηγήσει. Η αγωνία ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του.

Η πρώτη ερώτηση του 27χρονου

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει. Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

Τι είπε η αδερφή του 27χρονου στην Τατιάνα Στεφανίδου

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: 12 σεισμοί σε 24 ώρες «Θέλει προσοχή η περιοχή»

Συνολικά 12 σεισμούς έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας...

Τρομακτικό τροχαίο στην Εύβοια: Νταλίκα κρέμεται σε γκρεμό (φωτο)

Τρομακτικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 30, Ιανουαρίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Εύβοια: Άγρια δολοφονία στην Χαλκίδα – Γυναίκα σκότωσε άνδρα με μαχαίρι

Ένα πρωτοφανές έγκλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου στη Χαλκίδα, μια γυναίκα...

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο

Έχει εκκενωθεί το χωριό Πρινιά και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού Αμυγδαλιά Συναγερμός έχει...