Εύβοια: Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά

71
Εύβοια: Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι στην Εύβοια.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση δύο χωριών, Κοντοδεσπότι και Σταυρός, μίας παιδικής κατασκήνωσης και της ιεράς μονής Παναγίας Γοργοεπήκοου. Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά και νωρίτερα, εξέφρασε την ελπίδα του να κερδηθεί η μάχη.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», είπε.

Διαβάστε επίσης:  Σε φυλάκιση καταδικάστηκε η Δήμητρα Λιάνη για χρέη προς το Δημόσιο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι σε συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, στο σημείο. Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η απόφαση των εκκενώσεων των χωριών ελήφθη μόνο για προληπτικούς λόγους και δεν κινδύνευσαν ζωές.