Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Εύβοια – Πύρινο θρίλερ! Μάχη με τις φλόγες μέσα στα χωριά δίνουν οι πυροσβέστες – Αντιπυρική ζώνη στα Ψαχνά

Αντιπυρική ζώνη πριν την πόλη των Ψαχνών για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί στη διάρκεια σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στα Ψαχνά Ευβοίας με στόχο την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο αρχηγός του ΠΣ Β. Ματθαιόπουλος, ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων ΠΣ Σ. Κολοκούρης και ο υπαρχηγός Υποστήριξης ΠΣ Κ. Κυριακόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα και ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετακινούνται άλλα 10 χωματουργικά μηχανήματα όπως επίσης και από το εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ, έτσι σ σύνολο θα βρίσκονται στην περιοχή 18 βαριά μηχανήματα.

Στο μεταξύ αυτήν την ώρα παρατηρείται ύφεση των ανέμων. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια αλλά μόνο ζημιές σε 3 επιβατικά οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες αφού οι ιδιοκτήτες τους τα άφησαν σε ένα σημείο πριν το χωριό Μακρυμάλλη και έσπευσαν να βοηθήσουν στην εκκένωση μιας κατασκήνωσης στην οποία φιλοξενούνταν υπερήλικες». Μάλιστα όπως σημειώνει ο δήμαρχος «η εκκένωση της κατασκήνωσης έγινε με επιτυχία πολύ πριν φτάσουν οι φλόγες στην περιοχή».

Σε σχέση με τα δύο μέτωπα προς το χωριό Πλατανιά και προς τα Ψαχνά εκτίμησε ότι «το μέτωπο προς τα Ψαχνά είναι πολύ δύσκολο και αποφασίστηκε εκεί να ληφθούν μέτρα με διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών τις οποίες άρχισαν να δημιουργούν τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα».

Εξάλλου, πριν λίγο ολοκληρώθηκε και η εκκένωση του χωριού Πλατανιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο υπερήλικες αρνήθηκαν να φύγουν από το χωριό θέλοντας να μείνουν στα σπίτια τους.

Όπως έγινε γνωστό υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός σε έναν εθελοντή πυροσβέστη στο χωριό Μακρυμάλλη ο οποίος κινήθηκε για να αντιμετωπίσει της φλόγες όταν έφταναν στα πρώτα σπίτια του χωριού. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για επιπόλαια εγκαύματα χωρίς να υπάρχει περαιτέρω κινδύνους για την υγεία του.

Στο άλλο μέτωπο στη βόρειο Εύβοια ανάμεσα στα χωριά Καστανιώτισσα, Γαλατσάδες και Καματριάδες, αν και η φωτιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η επέμβαση ισχυρών εναέριων δυνάμεων -συνολικά 9 αεροπλάνα και ελικόπτερα- είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ύφεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και να καθυστερεί την προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο. Στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την κεντρική Ελλάδα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν 64χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην έναρξη της πυρκαγιάς και ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

Τέλος σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Βαγγέλης Παληός, «καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθούν τα μέτωπα και αυτή τη στιγμή πυροσβεστικές δυνάμεις μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα» ωστόσο όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα μερομήνια του 2018 - Δείτε τον καιρό έως τον Ιούλιο

Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2024: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Σταματημό δεν έχει το «ράλι» της ακρίβειας κάτι που αναμένεται να έχει βαρύ αντίκτυπο και στο πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το…...

Από 25 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του πάσχα

Πλησιάζει η έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα. Οι επίσημες ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, συνήθως...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη γενέτειρά της! 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 20 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ»,...

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με...

Κακοκαιρία: Πυκνή χιονόπτωση στο Περτούλι Τρικάλων (φωτο/βίντεο)

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 20 Απριλίου αλλά ο καιρός θυμίζει Χριστούγεννα στα ορεινά των Τρικάλων. Το Περτούλι χαρακτηριστικά ξημέρωσε με ένα λευκό πέπλο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Εύβοια: 12 σεισμοί σε 24 ώρες «Θέλει προσοχή η περιοχή»

Συνολικά 12 σεισμούς έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...