“Φίλια πυρά” στην κυβέρνηση – «Άτολμες οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία», λέει ο Φίλης

21

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί και ο Νίκος Φίλης, μετά τον Σταύρο Κοντονή, αν και το… πεδίο είναι διαφορετικό και αφορά στον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας.

Μετά τον Σταύρο Κοντονή και ο Νίκος Φίλης! Η κυβέρνηση περνά… δύσκολες στιγμές απόψε, Τρίτη 12.02.2019, στο Κοινοβούλιο και την κατάσταση κάνει ακόμη δυσκολότερη το γεγονός πως η κριτική -και μάλιστα η έντονη- έρχεται… από το εσωτερικό!

Λίγο πριν, ήταν ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος ουσιαστικά συμφώνησε με τη άποψη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η προαναθεωρητική Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει ως προς το περιεχόμενο την επόμενη αναθεωρητική Βουλή για την τελική διατύπωση του κάθε αναθεωρούμενο άρθρου!

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Συζητείται και ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος

Στιγμές μετά, στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος προκάλεσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για την κυβέρνηση. Το ζήτημα ήταν διαφορετικό, αλλά το… χτύπημα εξίσου σκληρό.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, συγκεκριμένα, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης τόνισε από το βήμα της Βουλής πως «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας είναι άτολμες», συνεχίζοντας: «Θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο διαχωρισμό της; εκκλησίας από το κράτος».