Φίλης: Δεν εξοικονομήσαμε ώρες αλλά τις αυξήσαμε

19
Φίλης, Ευρωζώνη, Λαφαζάνης,

Τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά έδωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης, σε μήνυμά του εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.

Στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα παρευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Σήμερα κρίνουν οι γονείς και οι μαθητές», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «Δεν εξοικονομήσαμε ώρες, αυξήσαμε τις ώρες, διότι σε όλη την Ελλάδα πια, θα υπάρχει ένα σχολείο ενιαίου τύπου. Όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα έχουν μαθήματα καλλιτεχνικά, πληροφορική, αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού, θεατρική αγωγή».

Διαβάστε επίσης:  Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα σενάρια κατάρριψης του Mirage 2000 - 5

Ο κ.Φίλης στη συνέχεια τόνισε: «Όποιες επιλογές έγιναν, δεν έγιναν για να υπάρξει μείωση των ωρών, για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά για παιδαγωγικούς λόγους. Το επτάωρο κάθε μέρα σε ορισμένα σχολεία της χώρας, στο 1/3 περίπου των δημοτικών σχολείων της χώρας, είχε, κατά τη γνώμη μας αρνητική επίπτωση. Ήταν μία υποβαθμισμένη έβδομη ώρα, που δεν μπορούσαν τα παιδιά να αφομοιώσουν πολλά πράγματα. Δεν θέλουμε λοιπόν αντιπαιδαγωγικού τύπου επιλογές. Θέλουμε επιλογές που να σέβονται το παιδί και αν το βοηθούν να χαίρεται τη γνώση».