Παρασκευή, 7 Μάι, 2021
26.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1824...Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.

Φοιτητές και οδηγοί ταξί σε συμμορίες καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών

Στην εξάρθρωση 3 εγκληματικών οργανώσεων προχώρησε η Αστυνομία σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών με την κωδική ονομασία «CANNABIS VIRUS» που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής, Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της μιας οργάνωσης ήταν κυρίως φοιτητές στην Κρήτη και της άλλης οδηγοί ταξί στην Αττική

Συνολικά, διενεργήθηκαν 20 έρευνες, συνελήφθησαν 25 άτομα, εκ των οποίων τα 14 μέλη των τριών εγκληματικών  ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και 11 επιπλέον άτομα, για  τα οποία προέκυψε η διασύνδεσή τους με τις εξαρθρωθείσες συμμορίες  (κάποιοι εξ αυτών αποτελούσαν προμηθευτές των εγκληματικών ομάδων) και  τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για προμήθεια,  καλλιέργεια, διακίνηση ναρκωτικών κ.λ.π.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 64 κιλά κάνναβης, 591  δενδρύλλια κάνναβης, 5 υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας  κάνναβης, πάνω από 17.000 ευρώ, όπλα, φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας,  12 οχήματα κ.α.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας  Ευβοίας και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συμμετοχή όλης της  αστυνομικής δύναμης αυτού (συμπεριλαμβανομένων και των Α’ και Β’  Ο.Π.Κ.Ε.) και την συνδρομή των Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών  Τμημάτων Ιστιαίας και Αλιβερίου Ευβοίας αντίστοιχα, λοιπών αστυνομικών  δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών  και Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς επίσης των  Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών. Επιπλέον, για τις  ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις σκύλοι ανίχνευσης  ναρκωτικών ουσιών.

Καρέας: Έρευνες για τον εντοπισμό ανηλίκου

Αναλυτικά σύμφωνα με την αστυνομία

Όσον αφορά στην Α’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν και τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και μία αλλοδαπή.

Η  δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τις  αρχές Νοεμβρίου του 2020. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση  (αλλά και καλλιέργεια) κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε εξαρτημένους  χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας,  αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Όπως  προέκυψε, είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, αποτελούμενο από  συγκεκριμένο «πελατολόγιο», ενώ για την διευκόλυνση της εγκληματικής  τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα  (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).

Στο πλαίσιο της  έρευνας, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση τριών (3) συνολικά προμηθευτών  ναρκωτικών ουσιών της Α’ Εγκληματικής Ομάδας και συγκεκριμένα δύο  ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, οι οποίοι ομοίως συνελήφθησαν, κατά τη  διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, σε περιοχές της Εύβοιας (οι δύο) και  των Σερρών (ο τρίτος).

Εκτιμάται ότι η ανωτέρω  συμμορία διακίνησε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τουλάχιστον (16)  κιλών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις (160.000) ευρώ.

Αναφορικά με τη Β’ Εγκληματική Ομάδα: Συνελήφθησαν  και τα έξι (6) μέλη της, όλοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας αποτελούσε  αρχικά μέλος της Α’ Εγκληματικής Ομάδας από την οποία διέκοψε την δράση  – συμμετοχή του και εντάχθηκε στην Β’ Εγκληματική Ομάδα.

Η  δράση της συγκεκριμένης συμμορίας, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον  από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, προσδιορίζεται στη  καλλιέργεια κάνναβης, με την υδροπονική μέθοδο ( skunk ), καθώς και στην  διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε εξαρτημένους χρήστες της περιοχής  του Ηρακλείου Κρήτης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από  την έρευνα, τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, τα οποία στην  πλειοψηφία τους είναι φοιτητές, διακινούσαν ποσότητες ακατέργαστης  κάνναβης ακόμη και σε άτομα εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος της ανωτέρω  περιοχής.

Τα μέλη της δεύτερης συμμορίας, είχαν  αναπτύξει διαρκή δράση στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε  εσωτερικό χώρο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς  εκτιμάται ότι κάθε φυτό υδροπονικής κάνναβης, θα μπορούσε να επιφέρει  στην εγκληματική ομάδα το παράνομο χρηματικό όφελος των (6.000) ευρώ.

Ως προς την εξάρθρωση της Γ’ Εγκληματικής Ομάδας: Συνελήφθησαν  τα τέσσερα (4) από τα πέντε (5) μέλη της, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί  και ένας αλλοδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους.

Η  δράση της συγκεκριμένης συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από τα μέσα  Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην  καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, σε  περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τα  μέλη της είναι κυρίως οδηγοί ταξί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν την  επαγγελματική τους ιδιότητα, προκειμένου να έχουν δυνατότητα  «ελευθερίας» στις μετακινήσεις τους, παρά τον εκτεταμένο περιορισμό της  κυκλοφορίας, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα,  χρησιμοποιούσαν τα επαγγελματικά τους οχήματα, προκειμένου να  προμηθεύονται, μεταφέρουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης  κάνναβης, έχοντας διευρυμένο πελατολόγιο που απαρτιζόταν κυρίως από  άλλους οδηγούς ταξί, μερικοί εκ των οποίων διακινούσαν με τη σειρά τους  περαιτέρω τα ναρκωτικά.

Εκτιμάται μάλιστα ότι το  παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη και  εξακολουθητική δράση τους (εκτελούμενες μεταφορές και διακίνηση),  υπερβαίνει τις (175.000) ευρώ.

Καρτέλ ναρκωτικών: Στη φυλακή τρία από τα 11 μέλη

Αναλυτικά τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • (64) κιλά (256, 8) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • (591) δενδρύλλια κάνναβης (εκ των οποίων έξι φυτά κάνναβης και δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης),
 • (5) υδροπονικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης,
 • (29) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης,
 • (5) φύλλα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και (3) ναρκωτικά δισκία,
 • (16) ζυγαριές ακριβείας και (9) τρίφτες κάνναβης,
 • (28) κινητά τηλέφωνα,
 • (17.145) ευρώ, (185) λίρες Αγγλίας και (3) δολάρια Η.Π.Α.,
 • (1) πιστόλι με γεμιστήρα και (8) φυσίγγια,
 • (7) πιστόλια replica , διαφόρων ειδών
 • (710) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
 • (1) ξιφίδιο, (1) μαχαίρι και (1) σουγιάς,
 • (12) οχήματα, εκ των οποίων (6) Ι.Χ.Ε, (3) Δ.Χ.Ε. και (3) δίκυκλα.

Οι  εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συμμετοχή  σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, προμήθεια, κατοχή, μεταφορά,  διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άλλα  αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η δράση των (3)  εγκληματικών ομάδων, έλαβε χώρα σε μία χρονική περίοδο, κατά την οποία  εφαρμόζονταν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού  της κυκλοφορίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του  COVID -19, με τους συλληφθέντες να παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα  μέτρα και να θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, με σκοπό να  αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι (19) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Οι (6) συλληφθέντες της Β’ Εγκληματικής Ομάδας, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Οι  έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ευβοίας, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της  οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν  με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με γνώμονα την προστασία του  κοινωνικού συνόλου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη

Χανιά – Γηροκομείο: Αναφορά στον Εισαγγελέα από την δικηγόρο των οικογενειών που έχουν κάνει...

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε η δικηγόρος η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το Γηροκομείο στα Χανιά. Όπως...
Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 07 Μαΐου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΖώης, Ζήσης, Ζήσιμος, Ζωή, Ζησούλα, Ζωΐτσα, Ζωζώ, Πηγή, Κρήνη, Κρηνιώ

Καιρός: Νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι...

Καίτη Ντάλη: Δραματική εξομολόγηση – “Με σάπισαν στο ξύλο και μου πήραν τα χρήματα...

Προκαλεί σοκ η εξομολόγηση της λαϊκής τραγουδίστριας Καίτης Ντάλη για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια διαρρηκτών οι οποίοι την βασάνισαν άγρια. «Ήταν 19 Απριλίου,...
Έρευνα MARLAB: Τι πιστεύουν οι Έλληνες και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ο τουρισμός λόγω COVID-19;

Καταγγελίες για εργοδοτικές πιέσεις στον τουριστικό κλάδο

Eργοδοτικές πιέσεις για απασχόληση ακόμη και με τον βασικό μισθό, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Σύμφωνα...

Το γνώριζες; Από πού ξεκινά η αρίθμηση όλων των δρόμων της Αθήνας;

Η πλατεία Συντάγματος, από την στιγμή που αποφασίστηκε να χτιστούν εκεί τα ανάκτορα, αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» της πόλης. Η αρίθμηση κάθε δρόμου αρχίζει από...
Κορωνοϊός : 2.353 νέα κρούσματα και 23 θάνατοι – Στους 422 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοιός: 3.421 κρούσματα, 83 θάνατοι και 754 διασωληνωμένοι

Αυξημένοι οι επιδημιολογικοί δείκτες σήμερα 6/5. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε3.421 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 83 θάνατοι. Παράλληλα, σε 754...

Βρείτε μας

7,792ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κορυδαλλός: Πέταξαν ναρκωτικά στο προαύλιο – Ο εξωτερικός φρουρός σήμανε συναγερμό

Άγνωστος πέταξε μια συσκευασία που περιείχε ναρκωτικά στο προαύλιο των φυλακών του Κορυδαλλού. Όπως...

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ένα τηλεφώνημα οδήγησε τους αστυνομικούς να φτάσουν στην άκρη του νήματος

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις  21.4.2021...

Τσίπρας: Άφησαν τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και δράση μαφιόζικων συμμοριών

Βαρύτατες ευθύνες στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη...

Έφοδος της αστυνομίας σε γυμναστήριο στη Νέα Ιωνία

Έφοδο πραγματοποίησε η αστυνομία σε γυμναστήριο στη Νέα Ιωνία, το οποίο λειτουργούσε παρά την...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή