Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Φωτιά στον Έβρο: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Δεν πέρασαν την αντιπυρική ζώνη στη Δαδιά οι φλόγες

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στον Έβρο.

Στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν αυτήν την ώρα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει σε πολλές διάσπαρτες εστίες.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σωθεί το δάσος, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

Φωτιά στον Έβρο: Εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Δαδιά

Το βράδυ του Σαββάτου οι φλόγες έφτασαν κοντά στο χωριό Δαδιά, με τις αρχές να δίνουν εντολή την προληπτική εκκένωση του χωριού. Λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του χωριού προκειμένου να το εγκαταλείψουν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι κάτοικοι του χωριού αναχώρησαν με λεωφορεία. Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο δήμαρχος Σουφλίου ανέφερε «ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική. Ως προς την οργάνωση της απομάκρυνσης ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι ήδη έχουν μεταβεί στο χωριό δύο λεωφορεία – ένα του Δήμου και ένα του Ε.Σ. – για τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ θα γίνει και καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο Δήμος».

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί έξω από το χωριό.

Φωτιά Έβρος 112 Εκκένωση

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Συναγερμός σε Αιγαίο και Έβρο: Εκρηκτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Τι επιδιώκει ο Ερντογάν

Τα περιστατικά με δουλεμπορικές λέμβους να ξεκινούν ανεξέλεγκτες από τις Τουρκικές ακτές με προορισμό...

Επιφυλακή σε Έβρο και Αιγαίο: Ανησυχία για κίνδυνο προβοκάτσιας και στημένου επεισοδίου

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αθήνα ηέξαρση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο  καθώς τα τελευταία...

O διοικητής της CIA στον Έβρο όπως και οι πρέσβεις των ΗΠΑ, Ουκρανίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας! Επικίνδυνη εμπλοκή Ελλάδας στον πόλεμο!

 Όλη η Ελλάδα στα χρώματα της αστερόεσσας…… O διοικητής της CIA στον Έβρο μαζί με...

Έβρος: Το σχέδιο για την επέκταση του φράχτη – Στην περιοχή σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα...