Φροντιστήρια ΣΥΡΙΖΑ: Πως θα κάνετε … φιλίες με επιχειρηματίες

25
Φροντιστήρια ΣΥΡΙΖΑ: Πως θα κάνετε ... φιλίες με επιχειρηματίες

Οι φιλίες επιχειρηματιών με τις εκάστοτε κυβερνήσεις υπήρχαν από ανέκαθεν.

Έως ότου ήρθαν οι ριζοσπάστες, οι πολύ ζόρικοι και αδέσμευτοι από κάθε φιλία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρώτο που τσάκισαν από το παλαιό φαύλο πολιτικό σύστημα ήταν ό,τι είχε απομείνει από τη λαϊκή κυριαρχία μεταστρέφοντας το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ.

Ακολούθως, σταχυολογώντας, ξεπάτωσαν τους αγαπημένους φίλους των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους Έλληνες τραπεζίτες. Βύθισαν τεχνητά την αξία των ελληνικών τραπεζών και τις πούλησαν για πενταροδεκάρες σε ξένους, έργο του μεγάλου οικονομολόγου και στοχαστή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Δραγασάκη. Αυτό θα πει να είσαι πρώην κομμουνιστής και νυν δεν ξέρω τι.

Στη συνέχεια χτύπησαν μια ακόμη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ των ξένων πλέον, αλλά χρεωμένη στους Έλληνες πολίτες. Όχι από δοσιλογισμό, αλλά για να κάνουν και αυτοί κάποιους φίλους στο εξωτερικό που δεν διέθεταν λόγω ασήμαντης προέλευσης. Και ακολούθησε το χτύπημα των κρατικοδίαιτων κεφαλαιούχων με απλό όσο και αποτελεσματικό τρόπο. Έδωσαν κάθε δημόσια περιουσία, μαζί και περίπου 2.500 αρχαιολογικούς χώρους και εκατοντάδες σχολικά κτίρια, στο ταμείο ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.

Διαβάστε επίσης:  Πλύσιμο χεριών : Μια απαραίτητη συνήθεια με ιστορία μόλις… 170 ετών

Έτσι Γερμανογάλλοι και άλλα φιλικά προσαρτήματα του ευρωπαϊκού άξονα αγοράζουν ό,τι ελληνικό δημόσιο πλούτο απέμεινε, σχεδόν τζάμπα. Αλλά κάτι είχε περισσέψει. Οι κατοικίες και αρκετές επιχειρήσεις. Οπότε διογκώθηκε από το ευρωιερατείο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων στα ενεργητικά κεφάλαια των τραπεζών. Ζήτησαν, λοιπόν, από τον κ. Τσίπρα να το λύσει. Και αυτός με τη σειρά του ζήτησε από τους τραπεζίτες να συντάξουν ένα νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας (δηλαδή του κεφαλαίου των τραπεζών). Οι τραπεζίτες συντάσσουν τους νόμους στην χώρα μας; Όχι, ασφαλώς.

Αλλά για την περίπτωση ο κ. Τσίπρας τους παραχώρησε τη νομοθετική εξουσία του Κοινοβουλίου επειδή τους αγαπάει για την φιλική στήριξη που του παρέχουν, αλλά και για τους Ευρωπαίους φίλους τους που είναι και δικοί του φίλοι. Στο μεταξύ, για να δείξει πόσο κακοί ήταν οι προηγούμενοι, άρχισε να βγάζει σκάνδαλα στην φόρα, αν και τελικά στο κεφάλι του χτυπάνε.