Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Φρούριο η Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Φρούριο η Θεσσαλονίκη της ημέρες που θα διεξάγεται η 83η ΔΕΘ, καθώς η Ελληνική Αστυνομία καταρτίζει σχέδιο δρακόντειας αστυνόμευσης προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ή αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, όχι όμως από τον αντιπρόεδρο Mαικ Πένς, όπως είχε ακουστεί , αλλά από τον Υπουργό Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος.

Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει άρωμα Αμερικής, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google, ΜIcrosoft και Lockheed Martin να στήνουν ήδη τα περίπτερά τους, δημιουργώντας ένα επιπλέον πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία.

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις συγκεντρώσεις, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα βρεθούν στη συμπρωτεύουσα 3.600 αστυνομικοί, περίπου 15% αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το γεγονός ότι φέτος είναι «τιμώμενη» η χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ένας παράγοντας «ανησυχίας και φόβου για έκτροπα».

Φυσικά, πηγές του Αρχηγείου της Κατεχάκη δεν μπορούν να παραβλέψουν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βόρεια Ελλάδα για τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές – υπό τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο– αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

Την ίδια ώρα, οι συσκέψεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής κουστωδίας είναι απανωτές. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει παράλληλα να διαχειριστεί και τους Αμερικανούς αξιωματούχους που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη το ίδιο διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ. Και όλοι γνωρίζουν πόσο αυστηρά μέτρα ασφάλειας απαιτούν οι ΗΠΑ. Ηδη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει νοικιάσει εκατοντάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία περιμετρικά της Θεσσαλονίκης για τους αστυνομικούς.

Παράλληλα με τα συλλαλητήρια για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», στις 8 Σεπτεμβρίου προετοιμάζονται για το δικό τους «κλασικό» συλλαλητήριο τα εργατικά συνδικάτα εν όψει ΔΕΘ.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο, και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα συλλαλητήριο διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στις 18.00, θα γίνει συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, μαζί και κάποιων πρωτοβάθμιων σωματείων. Τέλος, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία.

Να σημειωθεί ότι στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου από τον Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία. Μία ώρα αργότερα, οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία καλούν τους πολίτες σε συλλαλητήριο στο χώρο μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη – Δολοφονία Λυγγερίδη: Σήμερα στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη με τις Αρχές να εκτιμούν...

Η πιο ακριβη χωρα στην ΕΥΡΩΠΗ η ΕΛΛΑΔΑ…Τα τρόφιμα που αυξάνονται περισσότερο στην Ελλάδα...

Παρά τη σύγκλιση με την Ευρωζώνη στις περισσότερες κατηγορίες, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων εξακολουθεί να τρέχει ταχύτερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Για την ακρίβεια...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα ζαφειρένια νερά της παραλίας Γάλα στα Κουφονήσια 23 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 23 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1516: Υιοθετείται από τους γερμανούς ζυθοποιούς ο Νόμος για την καθαρότητα της μπύρας...

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας είναι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Ανατολίου...

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με θυελλώδεις ανέμους τύπου Foehn και αφρικάνικη σκόνη

Με θυελλώδεις ανέμους, αρκετές λασποβροχές και με αισθητή την παρουσία της σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα κυλήσει σήμερα Τρίτη,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε...

Θεσσαλονίκη – Βία ανηλίκων: Ένας στο νοσοκομείο, 4 συλλήψεις

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν το Σάββατο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Σε...

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονος μετά από καταγγελία της συντρόφου του ότι πήγε να την πνίξει

Ένα ακόμα ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μία 49χρονη...