Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια ηλικιωμένου ζευγαριού

102
Αμαλιάδα: Κάηκε ζωντανή από φωτιά στο σπίτι της

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έληξε η περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού που χάθηκε μέσα στην κακοκαιρία στην ορεινή περιοχή του όρους Χλωμό, κοντά στη Μονή Αγίων Αναργύρων στην Κυρτώνη.

Πλήρωμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Αταλάντης κατάφερε να προσεγγίσει το όχημα όπου βρισκόταν μέσα το ζευγάρι και να το οδηγήσει σε ασφαλές μέρος εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και θυελλωδών ανέμων.

Νωρίτερα το ζευγάρι είχε δώσει σήμα μέσω του διεθνούς αριθμού «112» και μετά από οδηγίες βγήκε σε περιοχή όπου υπήρχε ένδειξη για «εκπαίδευση σκύλων» στοιχείο που βοήθησε στον εντοπισμό τους.

Τα προβλήματα είναι έντονα από την κακοκαιρία σε Λοκρίδα και Εύβοια αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Συνελήφθη ο δραπέτης από το ΑΤ Δάφνης

Στις 00:39 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τον αριθμό των κλήσεων για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων ή άλλη παροχή βοήθειας. Αναλυτικά οι κλήσεις στους νομούς: Μεσσηνίας 102, Λακωνίας 60, Κορινθίας 543, Αργολίδας 111, Αττική 162, Ευβοίας 40. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από Κέντρο επιχειρήσεων στη Λαμία, οι κλήσεις στην περιοχή ευθύνης της ΠΥ Στερεάς είναι πάνω από 50.

Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε για το Μαντούδι το ερπυστριοφόρο της 7ηςΕΜΑΚ προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους κατοίκους που δοκιμάζονται από τη νεροποντή. Όπως και στη Λοκρίδα σε αυτό το ύψος της Κεντρικής Ελλάδας η βροχή ήταν έντονη και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.