Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Φθιώτιδα: Με κορωνοϊό δημοτικός σύμβουλος που είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

Δημοτικός σύμβουλος 60 ετών στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας του νομού Φθιώτιδας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό περίπου ενάμιση μήνα αφότου είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca.

Ανταποκρίνεται

Οπως μεταδίδει το LamiaReport, δεν εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και ανταποκρίνεται στα αντιπυρετικά.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ανοσία δεν αποκτάται 100% με την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το συγκεκριμένο έχει χρονοδιάγραμμα έως 12 εβδομάδες για την επαναληπτική δόση που, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, για ορισμένους ίσως να μη χρειαστεί αφού αποκτούν ικανά αντισώματα με τη μία.

Μένει να αποδειχτεί ότι τα συμπτώματα είναι όχι μόνο πιο ήπια, αλλά το πιο σημαντικό να προστατεύει από τις γνωστές επιπλοκές που προκαλεί η covid-19 στον άνθρωπο.

Στη Λαμία

Στο μεταξύ, στην περιοχή της Λαμίας εντοπίζονται οι 19 από τις 31 νέες μολύνσεις που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ στη λίστα της Πέμπτης 25 Μαρτίου.

Από αυτά μάλιστα τα τέσσερα είναι παιδιά (τα τρία εντοπίστηκαν στα rapid test της πλατείας Ελευθερίας) από 8 μέχρι 15 ετών και τα υπόλοιπα, δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες, είναι από 18 μέχρι 85 ετών με διάμεση ηλικία – στο σύνολο – τα 29 έτη.

Από τα υπόλοιπα περιστατικά covid, τα 10 εντοπίζονται στη Λοκρίδα και το ένα από αυτά στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, το οποίο αφορά στην περίπτωση του δημοτικού συμβούλου.

Για τα υπόλοιπα 9, ο δήμος Λοκρών έχει τα 6 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα τρία στην Αταλάντη, δύο άνδρες 34 και 59 ετών και γυναίκα 48, δύο στη Μαλεσίνα, 55χρονος και 72χρονος, και 6χρονο κορίτσι στο Μαρτίνο.

Στον δήμο Καμένων Βούρλων εντοπίζονται τα άλλα 3 κρούσματα. Το ένα στη ΔΕ Αγίου Κωνσταντίνου που αφορά 52χρονο αλλοδαπό, είναι στενή επαφή κρούσματος και έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν και δύο περιπτώσεις που χρεώνονται στη ΔΕ Καμένων Βούρλων σε 28χρονη και 72χρονο.

Δύο περιστατικά με covid-19 εντοπίζονται στο δήμο Μακρακώμης, 9χρονος και 32χρονος.

Στην υπόλοιπη Στερεά

Η Εύβοια για μία ακόμη φορά έχει τα περισσότερα κρούσματα στη Στερεά Ελλάδα, σύνολο 34.

Τέσσερα (4) παιδιά 6 με 16 ετών, 16 άνδρες και 14 γυναίκες από 21 μέχρι 87 ετών και διάμεση ηλικία τα 44 έτη. Τα περισσότερα είναι στη Χαλκίδα (14), η Σκύρος έχει και πάλι αρκετά (5) και ακολουθούν Ψαχνά (4), Νέα Αρτάκη (2), Αμάρυνθος (2), Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Ερέτρια, Μαντούδι και Μετόχι (από 1).

Μωρό 3 ετών

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Βοιωτία με 24 νέες μολύνσεις. Εδώ υπάρχει μωρό 3 ετών στη Λιβαδειά και τα υπόλοιπα είναι σε 17 άνδρες και 6 γυναίκες. Ηλικίες από 28 μέχρι 97 με διάμεση ηλικία τα 45 χρόνια.

Οι πόλεις με τα κρούσματα είναι Θήβα με 7, Ορχομενός με 6, Λιβαδειά με 5, Οινόφυτα με 2, Αλίαρτος, Σχηματάρι Βάγια και Κυριάκι από 1.

Τέλος, από 3 κρούσματα έχουν Ευρυτανία και Φωκίδα. Τρία στο Καρπενήσι (γυναίκες 42 με 50 ετών), 25χρονη στην Αμφισσα και δύο άνδρες, 31χρονος στην Ιτέα και 39χρονος στο Ευπάλιο.

Πηγή: lamiareport.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

Καρκίνος: Ξεκινά η χορήγηση πρωτοποριακού εμβολίου mRNA σε καρκινοπαθείς

Καρκινοπαθείς στο Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν ένα πρωτοποριακό εμβόλιο mRNA το οποίο, σύμφωνα με τους ερευνητές, βοηθά...

Έκθεση ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 από γρίπη σε μία εβδομάδα

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και 5 από γρίπη, την...

Βρετανία: Ξεκινά η χορήγηση πρωτοποριακού εμβολίου σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου

Ένα πρωτοποριακό εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου πρόκειται να λάβουν ασθενείς στη...