Φθιώτιδα: Θύμα απατεώνων 86χρονη – ”Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ της άρπαξαν 4.000 ευρώ

58
Φθιώτιδα: Θύμα απατεώνων 86χρονη - ''Μαϊμού'' υπάλληλοι της ΔΕΗ της άρπαξαν 4.000 ευρώ

Θύμα απατεώνων έπεσε μία 86χρονη στο χωριό Βΐτωλη Φθιώτιδας, με τους επιτήδειους να καταφέρνουν να ”αρπάζουν”από την ηλικιωμένη 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, οι δράστες έβαλαν σε εφαρμογή το κόλπο της ΔΕΗ. Ένας άνδρας πλησίασε τη γιαγιά προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και την έπεισε να βγάλει έξω από το σπίτι όσα χρήματα είχε προκειμένου να μην καούν, αφού της είπε ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και το σπίτι να αρπάξει φωτιά.

Πράγματι, η ηλικιωμένη πείστηκε να βγάλει έξω το κομπόδεμά της που έφτανε τα 4.000 ευρώ. Εκεί που ακούμπησε τα χρήματα όμως φρόντισε ο συνεργός του πρώτου να τα αρπάξει και να εξαφανιστούν μαζί με ένα άσπρο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:  Οδηγός για το Κοινωνικό Τιμολόγιο: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για ένταξη

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας που διενεργεί αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων.

Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, οι αστυνομικοί του Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, έφτασαν στην εξιχνίαση μιας άλλης υπόθεσης απάτης που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβρη σε βάρος άλλης ηλικιωμένης στο Παλαιόκαστρο. Τότε και πάλι οι απατεώνες είχαν χρησιμοποιήσει το κόλπο της ΔΕΗ αναγκάζοντας την ηλικιωμένη να βάλει τα χρήματα σε ένα σεντόνι, το οποίο στη συνέχεια πήραν και έγιναν καπνός.

Πηγή: Lamiareport.gr