Φυλάκιση 16 μηνών στον Μπαρμπαρούση για επίθεση σε αστυνομικό

13
Φυλάκιση 16 μηνών στον Μπαρμπαρούση για επίθεση σε αστυνομικό

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμαρούση για άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος dete.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα τον Αύγουστο, το 2016, και εκτός από τον πρώην βουλευτή κατηγορούμενοι στην υπόθεση για την επίθεση και τον ξυλοδαρμού στις Φυτείες Ξηρομέρου ήταν και ο πατέρας του κ. Μπαρμπαρούση και τρία ξαδέρφια του.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή των 5 κατηγορουμένων για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» κι όχι για «πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», με τη δικαστική έδρα να αποδέχεται, τελικώς, την πρόταση της εισαγγελέως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κι όπως αναφέρει το dete.gr, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν και τις κατηγορίες της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», δεδομένου ότι οι 3 ξάδερφοι του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση επιτέθηκαν στον αστυνομικό με σιδερογροθιές και γκλοπ.

Διαβάστε επίσης:  Τραγωδία στην Εύβοια: 23χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο (φωτό)

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, ότι βάσει κατηγορητηρίου, ο βουλευτής φέρεται να χτύπησε τον αστυνομικό με βουκέντρα (μαστίγιο για ζώα). Να τονιστεί ότι, στους ξαδέρφους του κ. Μπαρμπαρούση επιβλήθηκε ποινή 24μηνης φυλάκισης, ενώ στον πρώην βουλευτή ποινή φυλάκισης 16 μηνών.