Φυλλάδια για να αποχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά

49
πρόσφυγες, μετανάστες, κοντεύουν, πενήντα τέσσερις χιλιάδες

Η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το πρωί της Τετάρτης στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, στα οποία θα καταγράφονται οι λόγοι που πρέπει να αποχωρήσουν από το λιμάνι και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη σύσκεψη που συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε ως πρώτο βήμα η διανομή των φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τη βοήθεια της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας, της Περιφέρειας Πειραιά και του δήμου.

Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα γίνει προσπάθεια από την Τετάρτη -και μετά την ενημέρωση- να μεταφερθούν τα πρώτα 1.500 άτομα στον Ελαιώνα και στην Κυλλήνη.

Διαβάστε επίσης:  Τα σενάρια για την πτώση του μοιραίου Mirage - Από θαύμα γλίτωσε ο δεύτερος πιλότος

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη στο λιμάνι φιλοξενούνταν περίπου 5.600 άτομα, αριθμός με ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες.