Γ. Κατρούγκαλος: «Θα το μετανιώσουν αν κάνουν τους στρατιωτικούς «πιόνια» στη διπλωματική σκακιέρα»

39
Κατρούγκαλος:«Τώρα είναι η στιγμή, αν θέλουμε να λύσουμε το Σκοπιανό

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, πήρε θέση πριν από λίγο σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση – επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τακτική της άλλης πλευράς, στο κομμάτι που μπορεί να προβλεφθεί, είναι ότι θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην ”παγίδα” της άλλης πλευράς».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς είπε: «Για την πλήρη διαμόρφωση της εικόνας είμαστε σε αναμονή. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μάθημα ψυχραιμίας του πατέρα του λοχία Κούκλατζη  που μίλησε δημοσίως.Δεν είμαστε με σταυρωμένα χέρια, κοιτώντας τι κάνει η

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τουρκία. Η υπόθεση βρίσκεται στην τουρκική δικαιοσύνη. Τα πραγματικά περιστατικά τα ξέρουμε από τις μαρτυρίες των στρατιωτικών. Δεν φοβόμαστε, γιατί παρακολουθούμε με εγρήγορση κάθε συμβάν. Τώρα, αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας ”πιόνια” στη ”διπλωματική σκακιέρα” θα δράσουμε με τρόπου που η τουρκία θα το μετανιώσει αν το κάνει».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ενας νερικός παίκτης, όπως η Τουρκία χάνει, ένας παίκτης που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως εμείς, κερδίζει».