“Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”: Πανικός στην Τουρκική βουλή για τα Ελληνικά νησιά!

452
γάϊδαροι, μαλώνανε, τουρκική βουλή, νησιά,

“Γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”, κάπως έτσι θα χαρακτηρίζαμε τον χαμό που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη τουρκική βουλή με αφορμή την κυριότητα των ελληνικών νησιών.

Η συζήτηση για το κατά πόσο τα τα ελληνικά νησιά και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι δικά τους άναψε για τα καλά τα αίματα.

Την συζήτηση για την κυριότητα όπως αναφέρει και ο Τουρκολόγος και δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης την ξεκίνησε η η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Tanju Özcan, και συνέχισε ο βουλευτής της περιοχής Tekirdağ, (Ραιδεστού), Emre Köprülü, που επιτέθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας την ότι παρέδωσε «πεσκέσι» τα νησιά αυτά που είναι τουρκικά στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  Κτηματολόγιο: Παγώνουν τα πρόστιμα έως το τέλος του χρόνου - Πώς θα υπολογίζονται από το 2021

Από μεριά τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απάντησαν  στις κατηγορίες αυτές με αρκετούς να υποστηρίζουν πως τα νησιά αυτά δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκης της Λοζάνης αλλά με τη συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Τα πνεύματα όμως άναψαν και άλλο καθώς η δήλωση αυτή δεν θεωρήθηκε επαρκής και οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος άρχισαν να φωνάζουν, σηκώθηκαν όρθιοι και ήρθαν στα χέρια με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, καθώς οι μεν κατηγορούσαν τους δε σαν προδότες.