«Γαλάζιες» βολές για την Παπακώστα

46
«Γαλάζιες» βολές για την Παπακώστα

Πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας στράφηκαν σε όλα τα στελέχη που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα.

Ξεχώρισαν, φυσικά, οι αναφορές των Νεοδημοκρατών για έναν πρώην «δικό» τους άνθρωπο, την Κατερίνα Παπακώστα.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. για την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη θετική ψήφο που τελικά έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα:

«Η κυρία Παπακώστα που εξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ως 12η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, από καραμπόλα (έχασε η Ν.Δ. την έδρα στη Ροδόπη) με τι συνείδηση θα πάει να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών; Ξεχνά ότι με τις ψήφους νεοδημοκρατών που την ψήφισαν πήρε τους σταυρούς που πήρε και μετά βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση στη λίστα της Ν.Δ., ενός κόμματος με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ; (οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν με λίστα). Και με ποιο δικαίωμα επικαλείται τον ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Καραμανλή; Ξεχνά τα δάκρυα του Καραμανλή για τη Μακεδονία; Το κόμμα της το πρόδωσε, τους ψηφοφόρους της τους πρόδωσε, τα δάκρυα του Καραμανλή;»

Διαβάστε επίσης:  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: Οι εκσυγχρονιστές ξανάρχονται! Συγκυβέρνηση Μητσοτάκη -Σημίτη