ΓΑΛΛΙΑ: Η «τρέλα» της Liberation …χτύπησε τους Γάλλους (Βίντεο)

44
ΓΑΛΛΙΑ: Η «τρέλα» της Liberation ...χτύπησε τους Γάλλους

Τεράστιες οθόνες είχαν στηθεί σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι και ο κόσμος βρισκόταν έξω για να δει τον αγώνα.

Στο Παρίσι η λεωφόρος Ιλισίων Πεδίων ήταν ήδη κλειστή από ώρα για τα αυτοκίνητα και γεμάτη κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα. Από την ώρα που ολοκληρώθηκε ο αγώνας ο κόσμος αυξάνεται και οι δρόμοι γεμίζουν ασφυκτικά. Και ακόμα δεν έχει σταματήσει να γεμίζει.

Αλλά και στις περισσότερες γαλλικές πόλεις συμβαίνει το ίδιο και τα πλάνα φτάνουν από παντού με τον κόσμο να ανάβει καπνογόνα, να πανηγυρίζει και να χορεύει. Γαλλικές σημαίες, πρόσωπα βαμμένα, γυναίκες και άνδρες με την ποδοσφαιρική φανέλα της εθνικής ομάδας έχουν ξεχυθεί στους δρόμους.

Για «τρέλα» μιλάει η Liberation ενώ η Le Monde έχει βάλει τίτλο «Οι Μπλε στην κορυφή του κόσμου». Με αφορμή τον σημερινό τελικό άλλωστε ήταν πολλά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που θύμιζαν την παλιότερη νίκη της Γαλλίας στο Μουντιάλ πριν 20 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:  League Cup: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός στο θρίλερ!

Στον τύπο εδώ και μέρες έχουν αρχίσει αναλύσεις για το πώς θα επηρεάσει το κύπελλο την πορεία της Γαλλίας. Αν μπορεί να ανακάμψει την οικονομία ή να φέρει επενδύσεις. Η Le Figaro μάλιστα έχει δημοσιεύσει και online έρευνα για το «αν πιστεύετε ότι η νίκη θα έχει επιπτώσεις στο ηθικό των γάλλων».

Τα βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού έχουν ανέβει σε όλα τα γαλλικά μέσα και φυσικά κάνουν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων. Το ίδιο και οι φωτογραφίες με τους παίκτες αλλά και του Εμανουέλ Μακρόν να πανηγυρίζει, της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν να χορεύει στις κερκίδες και άλλες.