ΓΕΕΘΑ: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19

11
ΓΕΕΘΑ: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19

Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση του για την αντιμετώπιση του COVID-19, αναφέρει ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και ανακοινώνει ότι σπουδαστές της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ διατέθηκαν στον ΕΟΔΥ.  

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφασίστηκε η επιχειρησιακή διάθεση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) εξ ολοκλήρου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις 16 Μαρτίου 2020, για την υγειονομική κάλυψη κρουσμάτων COVID-19.

Κατόπιν τούτου και για όσο το εν λόγω νοσοκομείο διατίθεται στο ΕΣΥ, οι δικαιούχοι του θα καλύπτονται υγειονομικά από τα αντίστοιχα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ) των ΕΔ, ανάλογα με τον Κλάδο προέλευσης του κάθε δικαιούχου. Σχετικά με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, η ορισθείσα μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων, τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες σε Ατομικά Βιβλιάρια Υγείας (ΑΒΝ) των εν ενεργεία στρατιωτικών και των υπ’ αυτών ασφαλισμένων στο ΥΠΕΘΑ, παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:  ΡΩΣΙΑ: Κλείνει τα σύνορά της από τις 30 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού

Επίσης και κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το ΓΕΕΘΑ διέθεσε σπουδαστές και σπουδάστριες του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για γραμματειακή υποστήριξη στα Εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».