Γεννηματά: Ναι στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

55
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 158 βουλευτές

Κριτική άσκησε προς την Κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως η χώρα δεν έχει μόνο Capital Controls αλλά και Justice Controls.

Αναλυτικά η κυρία Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της σημειώνοντας: «Ο κύριος Πρωθυπουργός για άλλη μία φορά είναι εκτός της αίθουσας την ώρα που μιλούν οι αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός για 13 λεπτά έκανε διαπιστώσεις σαν κόμμα της αντιπολίτευσης. Μίας και δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 ρυθμίσεις που αναφέρατε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Κυβέρνηση είστε σας προκαλώ» σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

«Σήμερα αυτά που ακούστηκαν απέχουν πολύ από αυτά που ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει. Τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες τις παραλήψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για εξεταστική για τα δάνεια όλων των κομμάτων και των μέσων. Γιατί δεν τολμάτε να πείτε ναι για την εξεταστική από το 2002 έως σήμερα;

Διαβάστε επίσης:  Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων καθώς εμείς είμαστε αυτοί που έδωσαν στη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Περιορίσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 96%. Όποιος έχει παραβεί τους νόμους και έχει βλάψει τον ελληνικό να πληρώσει. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί άλλοθι για τις παρεμβάσεις σας στη δικαιοσύνη.

Η σημερινή συζήτηση είναι αντιπερισπασμός και προσπάθεια στιγματισμού των αντιπάλων. Είναι μία πρωτοβουλία διχαστική και πολωτική. Στέλνετε τη μπάλα στην εξέδρα. Είμαστε μία χώρα που βιώνει όχι μόνο Capital Controls αλλά και Justice Controls. Δεν είχατε ποτέ το ηθικό πλεονέκτημα για να το έχετε χάσει σήμερα. Είχατε πει πως είστε η κάθε λέξη του συντάγματος αλλά είστε κάθε λέξη των ψεμάτων που έχετε πει» υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.