Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Γεννηματά από ΔΕΘ: Νέα αλλαγή, προοδευτική διέξοδος για τη χώρα

Η προκλητικότητα της Τουρκίας, τα τελευταία ανησυχητικά δεδομένα από το μέτωπο της πανδημίας και οι σοβαρές επιπτώσεις της σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κ. Γεννηματά αφού υπενθύμισε ότι πριν από δυο χρόνια το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε στη ΔΕΘ το σχέδιο Ελλάδα, σήμερα παρουσιάζουμε -όπως είπε-τη συνέχεια, το σχέδιο της ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα και αξιοποιεί τις μέχρι τώρα νομοθετικές και προγραμματικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ ασκώντας σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και στο θέμα της πανδημίας ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα πυρά της και κατά του ΣΥΡΙΖΑ,

Στα σύνορά μας, η Τουρκία λειτουργεί ως ταραξίας

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αφού κατηγόρησε την Τουρκία για προκλητικότητα και μεγαλομανία απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογράμμισε ότι η γειτονική χώρα δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις μόνο από κυρώσεις, που έπρεπε-όπως είπε- να έχουν ήδη επιβληθεί.

Παράλληλα επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης άφησε αναπάντητα όλα τα ερωτήματα μας στη Βουλή. Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό καθώς όπως ανέφερε , δεν έδωσε την έγγραφη συμφωνία διαλόγου με την Τουρκία για την οποία είπε ψέματα, δεν μας ενημέρωσε ποτέ και τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία και κρυφή ατζέντα.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι στα ακριτικά νησιά μας συντελείται ένα ανθρωπιστικό δράμα. Άσκησε κριτική και στην ΕΕ καθώς -όπως είπε- η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- έχει παραδώσει τα κλειδιά του προσφυγικού στην Τουρκία.

Επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα αυτή η πολιτική πρόσθεσε η κ. Γεννηματά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν. “Πόσο χρόνο επιτέλους χρειάζεται για να αλλάξει την πολιτική του κ. Τσίπρα στο προσφυγικό μεταναστευτικό; Είναι ώρα να απαιτήσει τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων από τους Ευρωπαίους. Τι φοβάται;” διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο φόβος και η ανασφάλεια φουντώνουν με την επιστροφή της πανδημίας

Αναφερόμενη στην πανδημία η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αποτυχία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της δεύτερης φάσης του κορωνοιού. Είναι ολοφάνερη και είναι αδιανόητο να συζητάμε ξανά για lockdown στην Ελλάδα, ανέφερε και πρόσθεσε: “Είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητα της να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο.”

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες, δήλωσε η Φ. Γεννηματά. Η ΝΔ-όπως ανέφερε- δεν μπορεί να δώσει λύσεις με προοπτική. Οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Αντιλαμβάνεται τα σύνθετα νέα προβλήματα ως ευκαιρία προώθησης των αντιλαϊκών της επιλογών. Επιτέθηκε παράλληλα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας οτι το εγχείρημα του κ.Τσίπρα να εκφράσει τον άλλο πόλο απέναντι στη συντήρηση απέτυχε. Το αφήγημα του κατέρρευσε και μαζί έκλεισε ο κύκλος του τεχνητού διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι μπορεί να συγκροτήσει τον άλλο πόλο απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η παράταξη της αλλαγής. Τώρα, που οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές είναι ξανά αίτημα της κοινωνίας, διεκδικούμε και μπορούμε να καθοδηγήσουμε την πορεία του τόπου, με το αφήγημα μας για τη Νέα Αλλαγή.

Νέα Αλλαγή- 4 μεγάλοι άξονες του προγράμματος

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το σχέδιο της ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, για την νέα Ελλάδα , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για ένα πραγματικό Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας που: Διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στηρίζεται σε διαρθρωτικές αλλαγές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και αναγκαίους εκσυγχρονισμούς και ιεραρχεί τις κατανομές των διαθέσιμων πόρων ως εξής :

  • πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. (20% του προγράμματος)
  • μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας , μέσα σε μια διετία από τώρα (10% του προγράμματος)
  • ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας , μέσα σε μια τριετία (20% του προγράμματος)
  • και με κύριο βάρος τις επενδύσεις για την στροφή στην παραγωγή, την ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου στη μεταποίηση, τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αγροτική οικονομία, μέσα από ένα τετραετές πρόγραμμα. Επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μαζικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. (50% του προγράμματος).

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους 4 μεγάλους άξονες του προγράμματος αυτοί διακρίνονται : 1) Προτεραιότητα στην Εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. 2). Ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 3) Δημόσιες επενδύσεις.4). Το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η αποτελεσματική διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων υποστηρίζοντας ότι τόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη απέτυχαν στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Ζήτησε να καταργηθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια προτείνοντας οι επενδύσεις να προχωρούν με fast truck διαδικασίες κατά το πρότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Γεννηματά υπογράμμισε οτι βασική προϋπόθεση για να βρεθεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης είναι η οριστική αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ε.Ε. και για το 2021. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά “η κατάργηση των στόχων για τα υπερπλεονάσματα, θα μας δώσει την δυνατότητα να διαθέσουμε τουλάχιστον το 1% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια για τις απαραίτητες ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ και τη στήριξη των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών”

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για το σημαντικό κατασκευαστικό έργο. Τα τμήματα...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που θα πέσουν στη “μάχη” των ευρωεκλογών

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων του κόμματος...

Θητεία 165 ημερών, διαρκείς επανεκπαιδεύσεις: Αυτό είναι το φινλανδικό μοντέλο στρατού που έρχεται στη...

Γενικευμένες αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα στο θέμα της θητείας στον ελληνικό στρατό, με την χώρα μας να ετοιμάζεται να υιοθετήσει...

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Οι τουρκικές παραφωνίες πριν από τη συνάντηση κορυφής

Παρά τις τουρκικές παραφωνίες του τελευταίου διαστήματος και την αμετροεπή αντίδραση της Τουρκίας στην εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει τη δημιουργία δύο θαλάσσιων...

Νίκη: Παραπέμπει με το ερώτημα της διαγραφής την γυναίκα που χαστούκισε την βουλευτή της...

Αναστέλλει την κομματική ιδιότητα της γυναίκας που χαστούκισε την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη, χαρακτηρίζοντας την πράξη της αδιανόητη και απαράδεκτη....

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Λειτούργησε το επιτελικό κράτος- Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της,...

ΔΕΘ: Στήριξη εισοδημάτων και περιορισμός της φοροδιαφυγής οι δύο άξονες των παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Η στήριξη των εισοδημάτων και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι οι δύο άξονες της...

ΔΕΘ: Η «ακτινογραφία» των εξαγγελιών – Ποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι δικαιούχοι προσαυξήσεων έως και 30%

«Ξεπάγωμα» των 3ετιών για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, αύξηση...

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: “Ξεπαγώνουν” από το 2024 οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας

Από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως...