Γεννηματά για ευρωεκλογές: Τσίπρας και Μητσοτάκης κρύβουν την πραγματική τους ατζέντα

23
Γεννηματά: Η άρση των μέτρων γίνεται επικίνδυνη άσκηση

Σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο Θέμα Fm, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική τους ατζέντα ενόψει των ευρωεκλογών».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που είδαμε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτή η κοκορομαχία, η πόλωση ο διχασμός που ακολουθούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης καθηλώνουν τη χώρα μας. Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί η χώρα μας μετά από 10 χρόνια θυσιών εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην κρίση, γιατί δεν έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά τα μνημόνια».

Σημείωσε πως είναι ακριβώς αυτή η πόλωση και ο διχασμός, αυτή η εχθρότητα, η αντιπαλότητα, το τοξικό κλίμα που κρατά τη χώρα μας τόσα χρόνια καθηλωμένη σε αυτή την κατάσταση.

«Έχουν μεγάλη ευθύνη οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που ζούμε σήμερα. Αυτό που είδαμε στη Βουλή οδηγεί τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο. Ξέρετε γιατί το κάνουν; Ο μεν κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στη χώρα με την πολιτική του και τι ακριβώς ψηφίζει κανείς για την Ευρωβουλή ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρύψει την πραγματική του ατζέντα, πόσο νεοφιλελεύθερες είναι στην πραγματικότητα οι πολιτικές του αλλά και πώς ψηφίζοντας ΝΔ στις ευρωεκλογές ψηφίζει την ευρωπαϊκή Δεξιά».

Ψηφίζοντας ΝΔ, ψηφίζοντας Κυρ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, «λες ΝΑΙ στη συνέχιση της διαρκούς λιτότητας, λες ΝΑΙ στον κ. Βέμπερ, λες ΝΑΙ στην ουσία του συντηρητισμού στην Ευρώπη που διαλύει το κοινωνικό κράτος, που έχει επιβάλλει τα προγράμματα της ακραίας λιτότητας και στη δική μας χώρα. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητηθεί αυτό στην πορεία για τις εκλογές».

Μιλάμε για απόλυτη κοροϊδία Δεν νομίζω ότι κανείς σε αυτόν τον τόπο τρώει κουτόχορτο. Όταν έχει κόψει τη 12η σύνταξη από τους συνταξιούχους με τις αυξήσεις της συμμετοχής στα φάρμακα, τις περικοπές, όταν έχει κόψει το ΕΚΑΣ μπορεί κανένας να πιστέψει ότι δίνει 13η σύνταξη; Μα εδώ δεν έπαιρναν 12η. Έχουν γονατίσει οι συνταξιούχοι επί ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες 120 δόσεις; Τις έφερε με τόσους μεγάλους περιορισμούς που πραγματικά δεν λύνει τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Δίνουμε αγώνα μέσα στη Βουλή όλες αυτές τις μέρες μήπως μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάτι. Ως εδώ η κοροϊδία! Θα την πάρει την απάντηση από τους πολίτες ο κ. Τσίπρας. Μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής Πρέπει να σταματήσουν οι συντηρητικές πολιτικές στην Ευρώπη που επηρεάζουν και διαλύουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά. Από την άλλη ψηφίζοντας Τσίπρα στις ευρωεκλογές ενισχύεις την ομάδα της χαοτικής ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία από την αρχή ήταν απέναντι στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης θέλουν να συζητηθούν όλα αυτά. Τι σημαίνει να ψηφίζει την Ευρωπαϊκή Αριστερά για την Ελλάδα ούτε τι σημαίνει να ψηφίζεις την ευρωπαϊκή Δεξιά για την Ελλάδα, ούτε θέλουν να πάει η συζήτηση στις πραγματικές τους προτάσεις για την οικονομία και τους εργαζόμενους. Εμείς λοιπόν μιλάμε για όλα, μιλάμε έξω από τα δόντια μιλάμε σε όλη την Ελλάδα με τους πολίτες Αυτό κάνουμε ενημερώνουμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για το τι ακριβώς σημαίνει ψήφος στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και ζητάμε να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, που βλέπω ότι το υιοθέτησε τώρα και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον έχει αποφασίσει να μας κάνει διαφήμιση, τον ευχαριστούμε. Αλλά μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ΤΩΡΑ!

Διαβάστε επίσης:  Μηταράκης: Αδιάκοπος ο αγώνας στο μεταναστευτικό

Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για πατριωτισμό όταν εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα Αυτός ο πολιτικός αχταρμάς τα χωράει όλα: από ακροδεξιούς, δεξιούς, συριζαίους, γυρολόγους, ερωτευμένους με την καρέκλα, πρόθυμους να δώσουν και τη συνείδησή τους για μια θέση. Τα είδαμε όλα αυτά οπότε δεν μας εκπλήσσει τίποτα. Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για πατριωτισμό όταν εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα και πανηγυρίζει ότι έχει κάνει και μία ιστορική συμφωνία. Δεν μπορεί να μιλάει για πατριωτισμό όταν παρακολουθεί αμήχανα τόσες προκλήσεις, τέτοια κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Και δεν αναρωτιέται ο κ. Τσίπρας ούτε μια στιγμή τι απέδωσε μέχρι σήμερα η εξωτερική του πολιτική, οι συναντήσεις του με τον κ. Ερντογάν, οι επισκέψεις του στην Άγκυρα. Τίποτα: μηδέν εις το πηλίκο, κανένα αποτέλεσμα.

Οι σχέσεις είναι σε μεγαλύτερη ένταση από ποτέ. Προειδοποιώ για άλλη μία φορά – επειδή δεν εμπιστευόμαστε τις διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα – να μην κάνουν χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά αντίστοιχες με αυτές που έκαναν στο Σκοπιανό ερήμην του λαού και των πολιτικών δυνάμεων και να μην αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για τα εθνικά μας θέματα λίγους μόλις μήνες πριν λήξει η θητεία τους. Για να είναι πετυχημένη η εξωτερική μας πολιτική και η υπεράσπιση των εθνικών μας ζητημάτων χρειάζεται διαμόρφωση εθνική γραμμής και εθνικό μέτωπο χρειάζεται ομοψυχία.

Δεν ενδείκνυνται τα εθνικά μας θέματα για παιχνίδια μικροκομματικά και μικροκομματικά οφέλη. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Εμείς είμαστε ένα γνήσια πατριωτικό κόμμα έχουμε μία ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα ζητήματα. Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν παραχωρούμε και τίποτα Ο «Πολακισμός» διαπερνά πλέον την καθημερινή συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «Πολακισμός» είναι σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είναι διάχυτος στην καθημερινή συμπεριφορά των στελεχών τους. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που έδωσε ο κύριος Τσίπρας στον κ. Πολάκη. Με το να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του, ταύτισε το σύνολο των στελεχών της κυβέρνησής του και των βουλευτών του με αυτή την αντίληψη. Τώρα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.