Γεννηματά: Με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο

34
Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 158 βουλευτές

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

“Όλοι έχουν καταλάβει ότι μας έχετε βάλει τη θηλιά στον λαιμό” σχολίασε η κ. Γεννηματά σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup. “Και το χειρότερο από όλα είναι ότι με αυτή τη συνθηκολόγηση δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας, οριστικά και με ασφάλεια, από την κρίση” πρόσθεσε.

“Με τη συμφωνία αυτή και τη συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο” τόνισε η κ. Γεννηματά.

“Δεν φτάνει όμως που αλυσοδέσατε τη χώρα, επιχειρείτε τώρα να αποπροσανατολίσετε για άλλη μια φορά τους πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλες ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Ο ελληνικό λαός αυτό που ζητάει από όλους σήμερα είναι ειλικρίνεια” σημείωσε.

“Πληρώσαμε τη συμφωνία αυτή πάρα πολύ ακριβά. Με νέα μέτρα λιτότητας και προνομοθέτηση 5 δισ. ευρώ” επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση συμφώνησε σε ό,τι ακριβώς ήθελε ο κ. Σόιμπλε”.

Διαβάστε επίσης:  Μνημόνιο ανάμεσα σε εφοπλιστές και υπουργείο υγείας για τα νοσοκομεία

“Η χώρα χρειάζεται επιτέλους την εθνική συνεννόηση για μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια” τόνισε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στη ΝΔ επισημαίνοντας: “Ας μην έχει η ΝΔ την ψευδαίσθηση ότι όλα θα λυθούν αν γίνουν “χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Γιατί κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε δημόσιο χρέος 181 δις ευρώ και παρέδωσε το 2009 χρέος 301 δις ευρώ, δηλαδή το αύξησε κατά 46,2% του ΑΕΠ.

Γιατί και σήμερα αντί για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, ακούμε από την ΝΔ μόνο υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και όλα αφήνονται να λυθούν από τις δυνάμεις της αγοράς”.

“ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού και την πόλωση που δηλητηριάζουν τη χώρα. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβουν έγκαιρα το λάθος τους για το καλό της χώρας. Θα επιμείνουμε και θα επιβάλλουμε τη συνεννόηση, με την συμβολή του ελληνικού λαού” επεσήμανε η κ. Γεννηματά.