Γεννηματά: Οι διάλογοι πεζοδρομίου και εικόνα παρακμής στη Βουλή

25
Απογοήτευση στο ΚΙΝΑΛ - Σαφείς αιχμές για την Γεννηματά

Οι διάλογοι πεζοδρομίου, όλα όσα ακούσθηκαν χθες στη βουλή και η εικόνα παρακμής απαντούν στο ερώτημα γιατί διαρκεί η κρίση τόσα χρόνια στην Ελλάδα τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατά την εισηγητική της τοποθέτηση στη συνεδρίαση του εκτελεστικού πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη δύναμη που νοιάζεται για την χώρα ώστε να μην κυλήσει στο κακέκτυπο του δικομματισμού, επαναλαμβάνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δυο όψεις της συντήρησης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι αυτό το πολιτικό σύστημα αντανακλά και στην οικονομία, δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να ενώσει και να κινητοποιήσει παραγωγικές δυνάμεις ,αδυνατώντας να δώσει ανάσα σε οικογένειες και επιχειρήσεις.

Μήνυμα Ευρωεκλογών

Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται η ισχυροποίηση του ΚΙΝΑΛ μέσα από τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες έτσι ώστε να πετύχει την μεγάλη πολιτική ανατροπή στους συσχετισμούς δυνάμεων με προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου και του λαού. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι δεν θέλουν να φανεί που πάει η ψήφος των πολιτών. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, είναι ξεκάθαρο, ψηφίζοντας Μητσοτάκη λένε ΝΑΙ στον Βέμπερ, στη συντήρηση και την πολιτική λιτότητας, δίνοντας άλλοθι στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό. Είναι ψήφος διάλυσης της Ευρώπης.
Ψήφος στον Τσίπρα σημαίνει χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά η οποία στάθηκε απέναντι στις προσπάθειες του ελληνικού λαού σε αντίθεση με τους σοσιαλιστές που μας στήριξαν το 2015.
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε κρίσιμες τις επικείμενες ευρωεκλογές λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να αλλάξουν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια σε θέματα οικονομίας, πολιτικής και ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τα δέκα εμπροσθοβαρή μέτρα ύψους 26 δις

Εθνικά θέματα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την έκπληξη της γιατί -όπως είπε- τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έκαναν καμία αναφορά στα εθνικά ζητήματα , ούτε στις απίστευτες προκλήσεις της Τουρκίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός- όπως είπε- να χειριστούν τα ελληνοτουρκικά όπως και το Σκοπιανό, μόνοι τους χωρίς τη δημιουργία εθνικής γραμμής υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι τα ζητήματα με την Τουρκία απαιτούν εθνικό μέτωπο.

Εσωκομματικά και περιοδείες

Απευθυνόμενη στα μέλη του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου η κ. Γεννηματά ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια αναφέροντας ότι μετά την καθαρή γραμμή του συνεδρίου, τις ομόφωνες αποφάσεις και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Σχέδιο Ελλάδα» έχουν στη διάθεση τους ένα οπλοστάσιο ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες 2 εβδομάδες, κάλεσε όλους να δώσουν δυναμικό παρών στις περιοδείες , να βρεθούν στις γειτονιές ενώ ανακοίνωσε ότι η ίδια θα πραγματοποιήσει έξι ή επτά μεγάλες κεντρικές ομιλίες αλλά και περιοδείες εντός Αττικής.