Γεννηματά: Σκληρή κριτική για το ασφαλιστικό

11
Γεννηματά: Είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις, να αλλάξει η Ευρώπη πορεία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλιστικό.

Όπως είπε, η ΝΔ αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι αποστρέφεται το διάλογο, διαμορφώνοντας τη θέση της πίσω από κλειστές πόρτες, Παράλληλα, επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νόμο “Κατρούγκαλου-Βρούτση” ασκώντας εκ νέου κριτική και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μακιγιάζ της ΝΔ στο Νόμο Κατρούγκαλου. Μπορούμε να τον λέμε από σήμερα «Νόμο Κατρούγκαλου Βρούτση».

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως όπως καταψηφίσαμε τον Νόμο Κατρούγκαλου, θα καταψηφίσουμε και το νόμο της κοινοπραξίας. Όπως είχα δηλώσει σε ανάλογη εκδήλωση εδώ στη Βουλή, ο Νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται.

Διαβάστε επίσης:  Θέμα ημερών η αυστηροποίηση των περιορισμών στις μετακινήσεις

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην Πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει καλώντας σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την υποστηρίξουν.

Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε ότι το ΚΙΝΑΛ , προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα, σε νέα κατάθεση νομοθετικής διάταξης που περιλαμβάνει

1ον -την αποκατάσταση του ΕΚΑΣ,

2ον-των συντάξεων αναπηρίας και χηρείας

και 3ον την άρση των αδικιών για τους ομογενείς μας από την Αλβανία και τον Πόντο και τους συνταξιούχους που έχουν μικρό αγροτικό εισόδημα.