Γεννηματά: Ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για Σκοπιανό

23
Γεννηματά από Καλαμάτα: Η Κυβέρνηση είναι βαρίδι, έχει τελειώσει στη συνείδηση των πολιτών

Περισσότερο από μία ώρα φαίνεται ότι διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό αλλά και για τις συζήτησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε ότι η διγλωσσία των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Διαβάστε επίσης:  Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 13,1 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνάντηση έγινε στη σκιά της χθεσινής κόντρας για τις διαρροές που αφορούσαν την τηλεφωνική τους επικοινωνία, αλλά αυτό φαίνεται δεν επηρέασε τη συνάντηση αφού η διάρκεια της ξεπέρασε την προγραμματισμένη ώρα, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ενώ στο Μαξίμου είχε φθάσει ήδη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που αναγκάστηκε να περιμένει για λίγα λεπτά.