Γεωργιάδης: Πολύ μεγάλο πρόβλημα το μεταναστευτικό – Θα κάνουμε ότι χρειαστεί

17
Γεωργιάδης: Πολύ μεγάλο πρόβλημα το μεταναστευτικό - Θα κάνουμε ότι χρειαστεί

Την θέση πως η ΝΔ θα ψηφίσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα κυρίου Αγγελή εναντίον του διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα για την χώρα.

«Όπως εξελίσσεται το μεταναστευτικό, αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα.Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν την πλήρη εικόνα και θα κάνουν αυτό που πρέπει.Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. περιλαμβάνονται τα κλειστού τύπου κέντρα και αυτό θα γίνει.Πάντα όμως σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της Novartis.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει και θα ψηφίσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον κύριο Παπαγγελόπουλο, κυρίως για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα κυρίου Αγγελή εναντίον του.Η επιτροπή θα συσταθεί και θα διερευνήσει.Εάν υποτεθεί ότι βρεθούν στοιχεία ικανά προς παραπομπή του κυρίου Παπαγγελόπουλου, η Βουλή θα αποφασίσει αν αυτό είναι θέμα Βουλής, δηλαδή αρμοδιότητα ειδικού δικαστηρίου, ή αν είναι θέμα τακτικής δικαιοσύνης. Αυτό όμως θα γίνει αφού προηγηθεί η έρευνα» είπε o υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή να ανοίξουν τα σχολεία

«Την Τρίτη θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχω στο γεύμα που θα παραθέσει ο ομόλογός μου Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και σε μεγάλους επιχειρηματίες και ερευνητές από τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου θα συναντηθώ με μεγάλους επενδυτές που θέλουν να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και με Έλληνες ομογενείς.Έχω ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα αλλά πολύ ενδιαφέρον» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.