ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος – 10 τραυματίες

17
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αυτοκίνητο έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος - 10 τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε παρέλαση καρναβαλιού στην πόλη Φόλκμαρζεν στο κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Δεκάδες ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο σπεύδουν στην περιοχή. Ο οδηγός έχει συλληφθεί. Άγνωστο παραμένει εάν πρόκειται για ατύχημα ή εάν το αυτοκίνητο έπεσε εσκεμμένα στο πλήθος.

Στο κρατίδιο της Έσσης βρίσκεται, επίσης, η πόλη Χάναου, στην οποία την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η αιματηρή επίθεση με ακροδεξιά κίνητρα που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του δράστη.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο οδηγός είναι γερμανός υπήκοος, 29 ετών. Καμία επίσημη ανακοίνωση για τα κίνητρα. Δεν επιβεβαιώνουν οι αρχές ούτε τον αριθμό των τραυματιών.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Aύξηση στις πωλήσεις όπλων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη Γερμανία γιορτάζεται η Rosenmontag, η Καθαρά Δευτέρα.

Στο κρατίδιο της Έσσης βρίσκεται, επίσης, η πόλη Χάναου, στην οποία την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα η αιματηρή επίθεση με ακροδεξιά κίνητρα που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του δράστη. Θυμίζουμε ότι ο δράστης, γερμανός υπήκοοος, τραυμάτισε θανάσιμα 9 ανθρώπους σε δύο μπαρ με αργιλέδες, όλοι τους μεταναστευτικού υποβάθρου, και, εν συνεχεία, τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους.