ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

17
Ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται

Την εκκίνηση της πρώτης κλινικής δοκιμής για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (ΡΕΙ) στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομοσπονδιακού ινστιτούτου εμβολίων και βιοϊατρικής, στην πρώτη φάση της δοκιμής, θα συμμετάσχουν περίπου 200 υγιείς ενήλικες από 18 έως 55 ετών. Στη δεύτερη φάση, οι συμμετέχοντες θα αυξηθούν σε 500 και θα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Θα είναι άνθρωποι άνω των 55 ετών, κάποιοι εκ των οποίων θα έχουν και υποκείμενα νοσήματα. 

Η εταιρία βιοτεχνολογίας και ανάπτυξης ανοσοθεραπειών για καρκινοπαθείς BioNTech έλαβε την άδεια να προχωρήσει σε δοκιμές του εμβολίου της, στην ανάπτυξη του οποίου συνεργάζεται με την φαρμακευτική εταιρία Pfizer. 

Διαβάστε επίσης:  Νεπάλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Στο πλαίσιο της δοκιμής, οι επιστήμονες θα εξετάσουν εάν οι συμμετέχοντες χτίζουν αντισώματα στον Covid-19. Προηγουμένως, η συμβατότητα του εμβολίου θα δοκιμαστεί σε χοιρίδια. 

Ο πρόεδρος του ΡΕΙ, Κλάους Σίτσουτεκ, έχει δηλώσει ότι στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν συνολικά εντός του 2020 τέσσερις κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έχει διευκρινίσει, ωστόσο, ότι είναι απίθανο να διατεθεί εντός του έτους εμβόλιο στον γενικό πληθυσμό.