Για ποιους λόγους ανέβαλε ο Μητσοτάκης την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών στις 10 Ιανουαρίου

75
Μητσοτάκης: Απόλυτα οπισθοδρομική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριακός Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση νέων στελεχών που είχε προαναγγείλει, για τις 10 Ιανουαρίου, από το βήμα του Συνεδρίου του.

Η υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ΝΔ ήταν να δοθούν στη δημοσιότητα δεκάδες ονόματα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα κατέλθουν στον στίβο της πολιτικής ζωής για πρώτη φορά.

Στόχος αυτής της κίνησης ήταν να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα στελέχη αυτά να γίνουν γνωστά στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό θα ανακοινωνόντουσαν τριάντα ονόματα γυναικών υποψηφίων αλλά και πολλοί υποψήφιοι κάτω των σαράντα ετών. Κύρια δεξαμενή θα αποτελούσε το μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει: «Υποχρέωσή μου, υποχρέωσή μας, είναι τα ψηφοδέλτια να αποτελούνται από έναν συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον. Τιμούμε όλα τα παλιά στελέχη και τους αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ την κάθε μία και τον καθέναν ξεχωριστά. Τιμούμε και καλωσορίζουμε, όμως, και τα νέα στελέχη που συστρατεύονται για πρώτη φορά μαζί μας. Και θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται και τρία χρόνια από την εκλογή μου ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στις 10 Ιανουαρίου, λοιπόν, θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε δεκάδες καινούργια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική».

Σοφότερες σκέψεις

Την απόφαση αυτή του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν την ενστερνίστηκαν πολλά έμπειρα στελέχη του κόμματος, τα οποία γνώριζαν από το παρελθόν ότι «ανακοινώνοντας για παράδειγμα εκατό στελέχη, χάνεις άλλα εκατό που δεν θα τα ανακοινώσεις» , όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα: Πόσο μολυσματικοί είναι οι νέοι που έχουν κορωνοϊό χωρίς συμπτώματα

Αυτό έφερε δεύτερες σκέψεις και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συμφώνησε να μην κάνει καμιά ανακοίνωση ακόμη, ώστε όλοι να τρέχουν για το καλό το κόμματος και να μην αρχίσουν οι διχόνοιες και οι αποσκιρτήσεις στελεχών, τα οποία θα είχαν δυσαρεστηθεί από τη μη ανακοίνωση του ονόματός τους.

Έμπειρα στελέχη του κόμματος τόνιζαν ότι «στο παρελθόν αυτή η πεπατημένη ακολουθήθηκε από όλους τους προκατόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη και απέδωσε καρπούς». Άλλωστε είναι αναμενόμενο ότι τα στελέχη που δεν θα ανακοινωθούν, είτε θα αναζητήσουν αλλού πολιτική στέγη, είτε στην καλύτερη περίπτωση θα χάσουν τον ενθουσιασμό τους κατά την προεκλογική περίοδο και η βοήθειά τους θα είμαι μηδαμινή και τυπική.

Αυτή την φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πολλές φορές προχωρεί σε αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις γνώμες των συμβούλων του, φαίνεται να τις ενστερνίστηκε και να πείστηκε ότι είναι σωστές γι’ αυτό και αποφάσισε να ακυρώσει τις ανακοινώσεις ονομάτων στις 10 Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι το είχε «υποσχεθεί» στο Συνέδριο του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο βλέπει να πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών φροντίζει να κάνει όσο μπορεί λιγότερα λάθη, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε λάθος μπορεί να του στοιχίσει την αυτοδυναμία.