Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Για που ετοιμάζονται οι Τούρκοι αμφίβιοι Καταδρομείς από τη Φώκαια;

Η Άγκυρα παίζει ύπουλο παιχνίδι με τα νησιά μας ενώ στηρίζει τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, σε κάθε ευκαιρία και δήλωση τους, δεν ζητούν, αλλά απαιτούν με περίσσεια αλαζονεία, την απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά, ενώ οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει μια ειδική δύναμη πεζοναυτών που παρακολουθεί το Αιγαίο έτοιμη να επέμβει όλο το 24ωρο επικαλούμενοι το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Επίσης έχουμε τουρκικές φωνές προς το παρόν, για τις εξορύξεις νοτίως της Κρήτης, ενώ στην Κύπρο ο υπουργός εξωτερικών προειδοποιεί για ενδεχόμενη τουρκική δράση στην αποκαλούμενη “νεκρή ζώνη”, κυπριακό έδαφος που παραχωρήθηκε το 1974.

Στο πλαίσιο το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την 6η “άσκηση” της ειδικής δύναμης Αμφίβιων επιχειρήσεων, η οποία “πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό την ηγεσία της Διοίκηση της Ομάδας Αποστολών Αμφιβίων.

“Οι αμφίβιες μας ομάδες εφόδου, έτοιμες για κάθε είδους απαιτητικές αποστολές, πραγματοποίησαν με επιτυχία επιθετική εκπαίδευση και αποβάσεις σε Εύξεινο Πόντο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο”, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο που εκδίδει βίντεο “πατριωτικού χαρακτήρα” ταυτόχρονα με πολλούς αποδέκτες σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Ποια είναι η επίλεκτη τουρκική δύναμη

Η δύναμη αυτή ανήκει στην Ταξιαρχία πεζοναυτών της Φώκαιας στην Σμύρνη και έχει ως αποκλειστική αποστολή την διεκπεραίωση αποστολών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ταξιαρχία που ανήκει στο τουρκικό ναυτικό έχει έδρα την Σμύρνη όπου είναι και η “Φωλιά των Κροκόδειλων”, όπως τους ονομάζουν, οι οποίοι προετοιμάζονται για την προστασία της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και των υπερπόντιων συμφερόντων της.

Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός arszarslan είχε δηλώσει παλαιότερα για την μονάδα αυτή: «Το προσωπικό μας, έχει υπηρετήσει σε πολλές περιοχές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, στην Κύπρο, ειδικά κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης, μεταξύ του 1993 και του 2001 ως μέρος της επιχείρησης εσωτερικής ασφάλειας, στο Şırnak, στην Μαρμαρίς λόγω της στρατιωτικής ανάπτυξης της Ελλάδας στα Ίμια, στην Αλβανία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αμφίβια δύναμη εκπαιδεύεται στο “ανώτερο επίπεδο” σε όλα τα σενάρια, καθώς και στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για συγκεκριμένες αποστολές. Τα μέλη αυτού του αμφίβιου σώματος ονομάζονται “κροκόδειλοι” λόγω της ικανότητάς τους να κινούνται στο νερό τόσο γρήγορα όσο και στην ξηρά», κατέληξε ο ίδιος.

Σενάριο πιθανών τουρκικών “δράσεων” το επόμενο διάστημα

Επειδή δεν θα κουραστούμε να το λέμε, οι επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις ενόπλων δυνάμεων, ειδικά των τουρκικών, είναι ουσιαστικά “κεκαλυμμένες” δοκιμές και πιθανές προετοιμασίες δράσης των δυνάμεων αυτών σε διάφορα σημεία.

Ειδικά σε ότι αφορά τις τουρκικές επίλεκτες δυνάμεις, οι οποίες είναι σε 24ωρη βάση σε πολεμική ετοιμότητα, καθώς η Άγκυρα προσβλέπει σε δύο περιοχής πιθανής κρίσης με την Ελλάδα:
Α. Η Κύπρος και η νεκρή ζώνη την οποία εποφθαλμιούν οι Τούρκοι εδώ και χρόνια

Υπάρχουν πληροφορίες ότι πέραν από την ενίσχυση των φυλάκιών τους στη νεκρή ζώνη στη Κύπρο, οι Τούρκοι έχουν στα μετόπισθεν έτοιμες δυνάμεις καταδρομών για να επέμβουν, δήλωσε πρόσφατα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε έναν επεισόδιο στη νεκρή ζώνη από πλευράς του τουρκικού στρατού.

Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2023, ο κ. Κασουλίδης είπε πως με το παραμικρό, όταν κάποιος γεωργός πάει για να καλλιεργήσει τη γη του εντός της νεκρής ζώνης, βγαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες και δημιουργούν επεισόδιο.

Η περιοχή Νότιας της Κρήτης η οποία συνδέεται με την λιβυκή ΑΟΖ

Η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά στην Λιβύη το άνθρωπο-μαριονέτα, (Ντμπέϊμπα), ο οποίος στερείται στην πραγματικότητα οποιασδήποτε θεσμικής εξουσίας, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει, μετά την υπογραφή του πρόσφατου μνημονίου, για να στείλει πλωτά γεωτρύπανα και στολίσκο με κομάντος κοντά στην ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης.

Η Άγκυρα εκβιάζει όλο το προηγούμενο διάστημα με σφοδρότατο τρόπο την χώρα μας, ( εκτόξευση ΤΥΦΩΝΑ και λεκτικές προκλήσεις), με στόχο να μην δώσουμε άδειες προς εκμετάλλευση νοτίως της Κρήτης, καθώς οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν ΑΟΖ σε μια σειρά νησιών, όπως η Ρόδο, η Κάρπαθος, και η Κρήτη λόγω του παράνομου και ακατανόητου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Πληροφορίες θέλουν να αναβαθμίζεται πυρετωδώς και η ναυτική βάση στην Μισράτα, για λογαριασμό του τουρκικού ΠΝ, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να μεταφέρει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στα νότια της Ελλάδος και δίπλα στην Αίγυπτο.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Μισράτα, που αναβαθμίζεται σε μεγάλη ναυτική βάση, θεωρείται “απαραίτητη για την ασφάλεια των… δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή”.

Το λιμάνι της Μισράτα θα είναι διαθέσιμο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αεροπορική βάση Watya συνεχώς, τονίζουν οι ίδιοι. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ισχυρές βάσεις στην Λιβύη για να παρενοχλεί τις δύο χώρες στις όποιες προσπάθειες κάνουν είτε με τον αγωγό East Med, είτε με άλλες εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Όλο το παιχνίδι παίζεται επίσης και στην ταχεία κίνηση των ειδικών δυνάμεων κυρίως σε ανατολικό Αιγαίο και Μεσόγειο και για τους Έλληνες κομάντος φυσικά, οι οποίοι είναι τρομεροί αντίπαλοι για τους Τούρκους.

Η ουσία όμως είναι ότι η δύναμη και η αποτελεσματικότητα των ελληνικών ειδικών δυνάμεων δύναται να μεταβάλει το σύγχρονο πεδίο της μάχης και να εξουδετερώσει ειδικά τους Τούρκους “κροκόδειλους” που κάνουν απλά φασαρία απέναντι από τα νησιά μας όπως φαίνεται.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Ιανουαρίου διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1823.... Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη...

Αρτέμιδα: Στην φυλακή οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην φονική ενέδρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι...

Σύλληψη δύο Τούρκων στον Πόρο – Παρακολουθούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις με drone

Στη σύλληψη δύο Τούρκων με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησαν Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι...

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Το σχέδιο για τον τρόπο που η Κωνσταντινούπολη θα αντιμετωπίσει έναν πιθανώς μεγάλο σεισμό...