Για τα …μάτια της Λαγκάρντ τσακώνονται ΝΔ και Τσίπρας

23
Λαγκάρντ, Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου,
Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρας που τον κατηγορεί για θράσος και υποκρισία με αφορμή δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις οποίες φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη δέσμευσή της για παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
Η ΝΔ σε οξύ ύφος σημείωσε ότι «μέχρι τώρα ξέραμε ότι η κυβέρνηση διά του υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει με επιστολή του, τον Ιούλιο του 2015, την εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ τη δέσμευσή της για παραμονή του ΔΝΤ».
Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «κατά την προσφιλή τακτική του, στο εσωτερικό της χώρας δαιμονοποιεί και επιτίθεται στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό παρακαλεί για την παραμονή του στο μνημονιακό πρόγραμμα».
Τι απαντά ο Τσίπρας
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, πάντως, ότι έχει συχνές -συχνά όχι εύκολες- συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι αυτό που της έχει ζητήσει είναι το Ταμείο να μην έχει «αλά καρτ» συμπεριφορά.
Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, αυτό που ζήτησε από την κ. Λαγκάρντ είναι το ΔΝΤ να μην περιορίζεται μόνο στο να ζητά νέα μέτρα αλλά να πιέσει και προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τους Ευρωπαίους.
Διαβάστε επίσης:  Τα ισοδύναμα του Καμμένου για να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά