Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Για “τα μάτια” του Αποστολάκη τσακώνονται κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ

Mε σκληρές δηλώσεις στελεχών εκατέρωθεν συνεχίζεται η πολιτiκή αντιπαράθεση κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο της άρνησης του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Το κυβερνών κόμμα αποδίδει σε «τορπιλισμό» από τον ΣΥΡΙΖΑ μίας συναινετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να παγιδεύσει» τον κ. Αποστολάκη και ότι “του γύρισε μπούμερανγκ”.

Όσον αφορά πάντως το νέο υπουργείο, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη σύστασή του και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον «Αθήνα 9.84» «περιμένουμε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα».

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αντιπολίτευση καταστροφική για την πολιτική και τους θεσμούς

Σε συνέντευξή του εξάλλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στον δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωσή του ή του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομά του για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επέμεινε «με τη γλώσσα του χθες στον διχασμό, διότι αυτό είναι το υπαρξιακό της χαρακτηριστικό», ενώ υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια αντιπολίτευση καταστροφική για την πολιτική και τους θεσμούς».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμό».

Γεραπετρίτης στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχετε υιοθετήσει τις καταλήψεις των σχολείων

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε το χαρακτήρα ολομέτωπης επίθεσης, ολοκληρωτικού τύπου και προφανώς ο κ. Αποστολάκης μην μπορώντας να αποδεχθεί την πίεση που του ασκείτο από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το λόγο αυτό υπαναχώρησε».

Στο ερώτημα αν ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση την ύπαρξη ευρείας διακομματικής συναίνεσης, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «δεν ισχύει καθόλου (…) είχε τεθεί το ζήτημα της ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι ενημερώθηκαν»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου τόνισε πως «δεν ζήτησε η κυβέρνηση να συνδιαμορφώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Έκανε μία επιλογή στην οποία θα μπορούσε να δοθεί η ανοχή, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία ο υπουργός σε ένα χαρτοφυλάκιο, που έχει να κάνει με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών».

Σφοδρή επίθεση στον κ. Αποστολάκη εξαπέλυσε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε στον Αντ1 ότι «ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μια υπερβατική επιλογή που στις όποιες πολιτικές αποφάσεις λάμβανε, δε θα χρεωνόταν κομματικά κίνητρα. Αυτή την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε, τη δίχασε και τη χαρακτήρισε με εκφράσεις του ’50 και του ’60, δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ότι δεν εννοεί αυτά που λέει περί συναίνεσης».

«Του γύρισε μπούμερανγκ»

«Επρόκειτο για μία παγίδα που έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον κ. Αποστολάκη, η οποία τελικά του γύρισε μπούμερανγκ. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι –παρά το λιβάνισμα για την επιτελική του ικανότητα- δεν είναι ικανός ούτε έναν ανασχηματισμό να φέρει εις πέρας», τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Υποστήριξε πως «δεν επρόκειτο για απόπειρα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως το παρουσίασε η κυβέρνηση, αλλά για ένα κόλπο, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα μέσω του οποίου ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παγιδεύσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Αποστολάκη, χωρίς να επιχειρήσει κανενός είδους πολιτική, στρατηγική, επιχειρησιακή συνεννόηση για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας».

Επέμεινε ότι «ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αποδεχθεί αυτή τη θέση, να υπάρξει διακομματική συναίνεση», τονίζοντας ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια να βρεθούν συγκεκριμένες στρατηγικές συμφωνίες για την πολιτική προστασία».

Νάσος Ηλιόπουλος: Η πολιτική συνεννόηση δεν χτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές

«Η πολιτική συνεννόηση δεν χτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές», δήλωσε στο Open ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα», ενώ πρόσθεσε: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή προσέβαλε τους πολίτες λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους, όταν έκανε τη χυδαία σεξιστική επίθεση στην κ. Γεννηματά, όταν έκανε την αδιανόητη τυμβωρυχία να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα, έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση»

Ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης» και υποστήριξε ότι «την αποτυχία στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές την έχει ήδη χρεώσει η κοινωνία στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες τελείωσε και επίσημα το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν...

Βορίδης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, την πρωτοβουλία...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: Τα στελέχη αναρωτιούνται τι θα λένε στον κόσμο εάν χάσουν με 20 μονάδες διαφορά

Εσωκομματική γκρίνια για τις ασυναρτησίες που εκστομίζει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εσωκομματικός...

Ο Ανδρουλάκης ενημέρωσε για την πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και ΚΚΕ

Για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτει...