Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Για την Τετάρτη διεκόπη η δίκη Πισπιρίγκου – “Όχι” στο αίτημα Κούγια για αναβολή για μετά τον Απρίλιο

Για την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία την ίδια ημέρα απολογείται στην ανακρίτρια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία για τη δεύτερη εκκρεμή δικογραφία. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η σημερινή διαδικασία κύλησε με τη συγκρότηση του δικαστηρίου και την κλήρωση των ενόρκων.Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης διάρκειας της δίκης.

Η κατηγορούμενη άκουσε δακρυσμένη και χωρίς να μιλήσει το «κατηγορώ» που διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα πενήντα δύο μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται απέναντι της στα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας ως βιολογικός πατέρας όπως χαρακτηριστικά είπαν οι δικηγόροι του.

Νωρίτερα το δικαστήριο απάντησε αρνητικά στο αίτημα αναβολής της δίκης του συνηγόρου υπεράσπισης της λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του.

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικασθεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως σκεπτικό της απόρριψης της αναβολής.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της, ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε το πρωί αίτημα αναβολής της δίκης για μετά τον Απρίλιο, επικαλούμενος επαγγελματικούς αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Όπως είχε προαναγγείλει ζήτησε από την έδρα η δίκη να αναβληθεί και να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο στις 9:40 από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου. Παρόντες στο δικαστήριο είναι η μητέρα της , η αδερφή της και ο πατριός της κατηγορουμένης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» την πρωτεύουσα 24 Απριλίου 2024

Διακοπές Ρεύματος ΔΕΗ: Χωρίς ρεύμα την Πέμπτη (25/04) αυτές οι περιοχές της Αθήνας!

Σε πολλές περιοχές της Αττικής θα σημειωθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Πέμπτη (25/4/2024). Πόση ώρα θα κρατήσει η διακοπή ρεύματος και τι ώρες θα...
Κιλκίς, κατέσχεσαν, κρέας,

“Καλάθι του Πάσχα”: Σε ισχύ από σήμερα – Και το αρνί στις νέες κατηγορίες...

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη (24/4) το Καλάθι του Πάσχα, το οποίο καλείται να δώσει λύση στις αυξημένες τιμές των πασχαλινών προϊόντων. Σύμφωνα με...

Λες και βρίσκεσαι στον πλανήτη Άρη! Δυστοπικές εικόνες από την Αθήνα λόγω αφρικανικής σκόνης...

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ – Ένα απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στον ουρανό των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όπου τα κίτρινα και τα πορτοκαλί χρώματα...

Σαν σήμερα 24 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος, Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα,...

Καιρός: Σκόνη, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πότε υποχωρεί η… «πορτοκαλί ομίχλη»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...

Κιβωτός του Κόσμου: Διεκόπη για τις 4 Απριλίου η δίκη του πατέρα Αντωνίου

Διακοπή δόθηκε στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η...