Γιαννακόπουλος για Πεδουλάκη και το αύριο του Παναθηναϊκού

10

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχεται το λάθος με τον Αργύρη Πεδουλάκη και δεσμεύεται: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο».
Μετά τις αποτυχίες των πρόσφατων εβδομάδων είχε έρθει η ώρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ήταν δεδομένο πως μετά και το «χαστούκι» από την Άλμπα Βερολίνοι οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές.

Από το απόγευμα της Παρασκευής (15/11) ο Αργύρης Πεδουλάκης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η… σκούπα θα πάρει και παίκτες της ομάδας.

Ο Γιαννακόπουλος, λοιπόν, βγήκε μπροστά και μίλησε για όσα έγιναν αυτό το διάστημα, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

«Προφανώς θα κάνουμε και λάθη και δεν διστάζουμε να τα παραδεχθούμε», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων και ανέλυσε το σκεπτικό του ίδιου και της διοίκησης της ΚΑΕ, αναφορικά με την πρόσληψη του «Άρτζι» το καλοκαίρι, μετά το οικογενειακό πρόβλημα του Ρικ Πιτίνο. «Δεν δικαιώθηκε αυτή η προσπάθεια και πάντα το λάθος το χρεώνεται η κεφαλή σε ένα τεράστιο μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού με νόημα.

«Πάντα το λάθος το χρεώνεται η κεφαλή, πιστός στρατιώτης ο Αργύρης»

Συγκεκριμένα, αναλύοντας όσα έγιναν το καλοκαίρι με τον Περιστεριώτη τεχνικό, αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στο «διαζύγιο», είπε στο sdna.gr χωρίς να διστάζει να παραδεχθεί το λάθος που έγινε: «Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε έχουν μοναδικό γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού. Προφανώς θα κάνουμε και λάθη και δεν διστάζουμε να τα παραδεχθούμε, αλλά και να τα διορθώσουμε μέσα από τις πράξεις μας.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο Αργύρης είναι σπουδαίος προπονητής, μέσα από τις συνεργασίες μας σφυρηλατήθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης που πίστευα ότι θα αποδώσει καρπούς.

Διαβάστε επίσης:  Super League: Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ και των πλέι άουτ

Όταν το καλοκαίρι ο κόουτς Πιτίνο αντιμετώπισε το οικογενειακό του πρόβλημα και χρειάστηκε να πάμε σε άλλη λύση, ο Αργύρης ήταν η πρώτη μας επιλογή.

Δεν δικαιώθηκε αυτή η προσπάθεια και πάντα το λάθος το χρεώνεται η κεφαλή σε ένα τεράστιο μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που δεν ήμασταν ευχαριστημένοι όλοι, ήταν λογικό να καθίσουμε στο τραπέζι και για το συμφέρον του συλλόγου να πάρουμε ορισμένες αποφάσεις».

Όσο για τις σχέσεις Παναθηναϊκού – Πεδουλάκη, ο Γιαννακόπουλος ήταν απόλυτος. «Ακόμα και εδώ ο Αργύρης απέδειξε ότι είναι αληθινός Παναθηναϊκός και πιστός στρατιώτης», τόνισε, για να συνεχίσει λέγοντας: «Μπορεί να μην είδαμε αυτό που περιμέναμε με βάση και την επένδυση που έγινε αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Διάθεση να έχεις να προσπαθείς να τα διορθώσεις».

«Παναθηναϊκός και λευκή πετσέτα δεν πάνε μαζί»

Μέσω της τοποθέτησής του ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού αναγνώρισε χωρίς περιστροφές το λάθος του με την επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη, στο καλοκαίρι που ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών, ενώ θέλησε και να καθησυχάσει τους οπαδούς της ομάδας, ρίχνοντας τη… σπόντα του για τις λευκές πετσέτες.

Για την ακρίβεια σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν φειδωλός: «Είναι καθήκον μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε τον Μάιο. Παναθηναϊκός και λευκή πετσέτα δεν πάνε μαζί, θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναδώσουμε χαμόγελα και χαρά στον κόσμο».

πηγη.SDNA