Γιατί είναι δύσκολο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε Τζαμί;

92
Γιατί είναι δύσκολο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε Τζαμί;

Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το γεγονός ότι η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί και γίνεται έλα να δεις στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Του Αλομπέιντ Άρεφ*

Γιατί είναι δύσκολο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε Τζαμί;

Ωστόσο, πάντοτε πίστευα ότι η Αγία Σοφία δεν μπορεί, για τους παρακάτω λόγους, να μετατραπεί σε ισλαμικό τέμενος .

1. Οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας δεν έχουν ανάγκη από χώρους λατρείας γιατί ήδη έχουν πολλούς. Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία χειραγωγεί μια μικρή ομάδα της Κοινωνίας για εκλογικούς λόγους.

2. Ο κύριος Ερντογάν έχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και η τυχόν μετατροπή της αγίας σοφίας σε τέμενος θα του δημιουργήσει σοβαρά εμπόδια. Ίσως για τον ίδιο θα κινδύνευε το όραμα του κόμματος του για τη χώρα και να χάσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

3. Από τη γεωπολιτική άποψη δεν κερδίζουν τίποτε οι Τούρκοι από την Κίνηση αυτή αντιθέτως προκαλούν τον χριστιανικό κόσμο και μάλιστα άνευ λόγου.

Διαβάστε επίσης:  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ! ΑΟΖ με Κύπρο, 10 μίλια παντού και “Περλ Χάρμπορ” πρέπει να ετοιμάσει η Ελλάδα

4. Η μετατροπή της αγίας σοφίας σε τζαμί, ως πολιτική κίνηση, σημαίνει πολιτική πτώχευση του Κυβερνώντος κόμματος.

5. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί όλο το θέμα ή το γεγονός αυτό ως επικοινωνιακό παιχνίδι μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

6. Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι τυχοδιώκτης και απίστευτα κυνηγός ευκαιριών και είναι ο μοναδικός ηγέτης της Τουρκίας που θα μπορούσε να συζητήσει την επαναλειτουργία της αγίας σοφίας ως και εκκλησία αν του δοθούν πειστικά ανταλλάγματα, αυτό σημαίνει ανατολίτικο παζάρι!!!

*Ο Αλομπέιντ Άρεφ είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής- έχει επί σειρά ετών διδάξει γεωστρατηγική και ζητήματα Μέσης Ανατολής στη Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, και έχει αναλύσει τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής σε μεγάλα, διεθνή δίκτυα.