Γιατί εκλογές τον Μάιο 2019

Η κυβέρνηση έχει 153 και χωρίς ΑΝΕΛ – Θα αποχωρήσει ο Καμμένος χωρίς να «πέσει» ο Τσίπρας

37
Εκλογές 2019: Οι τελευταίες εμφανίσεις Τσίπρα-Μητσοτάκη στο δρόμο για την κάλπη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι διαθέτει 153 βουλευτές ακόμη και εάν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.

Ο Καμμένος όταν θα έρθει στην ελληνική βουλή για ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών για την FYROM έχει δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει και θα αποχωρήσει.

Η εντύπωση που είχε αρχικώς δημιουργηθεί ήταν ότι θα αποχωρήσουν και όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν υπουργοποιηθεί. Όμως φαίνεται ότι η αποχώρηση Καμμένου να αποτελεί ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο το οποίο είναι σε πλήρη γνώση του Τσίπρα του πρωθυπουργού.

Ο Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ώστε να φανεί συνεπής στην δέσμευση του ότι θα αποχωρήσει εάν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών.

Αποτελούν τους τελευταίους πολιτικούς ελιγμούς για τον Καμμένο, ως ύστατη προσπάθεια και καταφέρει να ξαναμπεί στην Βουλή σενάριο που φαντάζει πραγματικά απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.

Την κυβέρνηση Τσίπρα θα στηρίξει η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θα παρουσιαστεί ως ρήξη του Καμμένου με την κοινοβουλευτική του ομάδα μάλλον θα είναι ένα «καλοσχεδιασμένο πολιτικό θέατρο» όπως αναφέρει πολιτικός παράγοντας.
Ο Τσίπρας δεν θα πέσει και θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών με 153 βουλευτές, ο Καμμένος θα φανεί συνεπής στην πολιτική του δέσμευση ότι θα αποχωρήσει με στόχο όλα αυτά…εκλογές Μάιο 2019.

Η συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται από την καθολική πλειοψηφία των ελλήνων απαράδεκτη που δίνει στην FYROM περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι σκοπιανοί.

Στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμωρηθεί για την ετερόκλητη οικονομική του πολιτική, την ασυνέπεια του και την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός από τους επιστήμονες για την Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Γιατί εκλογές Μάιο 2019

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να διεξαχθούν Μάιο 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι είθισται στις ευρωεκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους να τιμωρούν την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από το εύρος των 8 με 10 μονάδων και οι βουλευτικές εκλογές καθυστερήσουν π.χ. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2019 ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτή η απογοήτευση στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα αποτυπωθεί και στις βουλευτικές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν Μάιο 2019.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πανωλεθρία καθώς δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια.

Ο Μάιος 2019 θα είναι ο πιο τραγικός μήνας για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα υποστεί τριπλή ήττα.

Στις ευρωεκλογές οι διαφορές θα είναι 8 με 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές όλες τις περιφέρειες – πλην ορισμένων δήμων – θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Τις βουλευτικές εκλογές εφόσον διεξαχθούν Μάιο 2019 θα τις κερδίσει η ΝΔ με διαφορά κοντά 8-9 μονάδες.

Δεύτερο κόμμα με 23% -24% θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή η οποία θα καταφέρει να προσεγγίσει το 8% και να αυξήσει τους βουλευτές που θα εκλέξει σε 22.
Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο η Χρυσή Αυγή θα βρεθεί με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στην ιστορία της.

Πηγή: bankingnews.gr