Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Γιατί εκλογές τον Μάιο 2019

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι διαθέτει 153 βουλευτές ακόμη και εάν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.

Ο Καμμένος όταν θα έρθει στην ελληνική βουλή για ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών για την FYROM έχει δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει και θα αποχωρήσει.

Η εντύπωση που είχε αρχικώς δημιουργηθεί ήταν ότι θα αποχωρήσουν και όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που έχουν υπουργοποιηθεί. Όμως φαίνεται ότι η αποχώρηση Καμμένου να αποτελεί ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο το οποίο είναι σε πλήρη γνώση του Τσίπρα του πρωθυπουργού.

Ο Καμμένος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ώστε να φανεί συνεπής στην δέσμευση του ότι θα αποχωρήσει εάν έρθει προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών.

Αποτελούν τους τελευταίους πολιτικούς ελιγμούς για τον Καμμένο, ως ύστατη προσπάθεια και καταφέρει να ξαναμπεί στην Βουλή σενάριο που φαντάζει πραγματικά απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.

Την κυβέρνηση Τσίπρα θα στηρίξει η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θα παρουσιαστεί ως ρήξη του Καμμένου με την κοινοβουλευτική του ομάδα μάλλον θα είναι ένα «καλοσχεδιασμένο πολιτικό θέατρο» όπως αναφέρει πολιτικός παράγοντας.
Ο Τσίπρας δεν θα πέσει και θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών με 153 βουλευτές, ο Καμμένος θα φανεί συνεπής στην πολιτική του δέσμευση ότι θα αποχωρήσει με στόχο όλα αυτά…εκλογές Μάιο 2019.

Η συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται από την καθολική πλειοψηφία των ελλήνων απαράδεκτη που δίνει στην FYROM περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι σκοπιανοί.

Στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμωρηθεί για την ετερόκλητη οικονομική του πολιτική, την ασυνέπεια του και την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.

Γιατί εκλογές Μάιο 2019

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να διεξαχθούν Μάιο 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι είθισται στις ευρωεκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους να τιμωρούν την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από το εύρος των 8 με 10 μονάδων και οι βουλευτικές εκλογές καθυστερήσουν π.χ. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2019 ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτή η απογοήτευση στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα αποτυπωθεί και στις βουλευτικές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν Μάιο 2019.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πανωλεθρία καθώς δεν θα κερδίσει καμία περιφέρεια.

Ο Μάιος 2019 θα είναι ο πιο τραγικός μήνας για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα υποστεί τριπλή ήττα.

Στις ευρωεκλογές οι διαφορές θα είναι 8 με 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές όλες τις περιφέρειες – πλην ορισμένων δήμων – θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Τις βουλευτικές εκλογές εφόσον διεξαχθούν Μάιο 2019 θα τις κερδίσει η ΝΔ με διαφορά κοντά 8-9 μονάδες.

Δεύτερο κόμμα με 23% -24% θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή η οποία θα καταφέρει να προσεγγίσει το 8% και να αυξήσει τους βουλευτές που θα εκλέξει σε 22.
Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο η Χρυσή Αυγή θα βρεθεί με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στην ιστορία της.

Πηγή: bankingnews.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Πασαλιμάνι: Κατέρρευσε κτίριο – 1 νεκρός και 3 τραυματίες

Τμήμα διώροφου κτιρίου, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης, κατέρρευσε στην οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι, λίγο πριν τις 10 το πρωί. Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ανέφερε σε...

Έλον Μασκ: «Καταρρέει ο πληθυσμός της Ελλάδας» – Τι ανέφερε ο ιδιοκτήτης της Χ

– Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Space-X, της Tesla και πολλών άλλων εταιρειών Έλον Μασκ αναφορικά με την τραγική κατάσταση...

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Στην απόφαση, να πλήξει με επώδυνο τρόπο το Ιράν, αλλά χωρίς να προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο, κατέληξε το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για...

Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση της Prorata που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ ποσοστό...

Σημαντική ενίσχυση των κομμάτων που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπησ που διενεργεί η εταιρεία PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV το οποίο συνεργάζεται...

Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στη Χειμάρρα την είδηση ότι το όνομα του Φρέντι Μπελέρη περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδοκιμάζοντας τους γραφικούς του Βελόπουλου που πίστευαν ότι χωρίς...

Μητσοτάκης: Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις κάλπες

“Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο” δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ανακοίνωση των 42 υποψηφιοτήτων που θα...

Jerusalem Post: Σενάριο αστραπιαίας επίθεσης με τα ισραηλινά F-35 να καταστρέφουν την ιρανική αεράμυνα

Σενάριο με τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει το Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν παρουσίασε η Jerusalem Post στη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΔΕΔΥ: Αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο...

Κασσελάκης: Να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές – Νιώθω έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός

Διπλές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι στόχος...

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια...

Ο Κασσελάκης είναι διεθνής παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε…...