Γιατί η ελληνική γλώσσα, είναι μοναδική στον κόσμο;
Επειδή δεν είναι τυχαία, δεν βασίστηκε σε ξένες επιρροές, ενώ θεωρείται, γηγενής, δηλαδή γεννήθηκε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο!
Η ελληνική γλώσσα χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά.
Κάθε λέξη της έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Δεν είναι αποτύπωση μιάς ιδέας, αντίθετα γεννά ιδέα.
Τα γράμματα στην ελληνική γλώσσα δεν αποτελούν στείρα σύμβολα. Όρθια, ή ανάποδα, με ειδικό τονισμό, αριθμούσαν …1620 σύμβολα, τα οποία χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική).
Η σημαντικότερή τους ιδιότητα είναι η αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμματος, που αποτελεί έναν αριθμό, οπότε κατ’ επέκταση κάθε λέξη είναι ένας αριθμός!
Καθώς οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, έτσι και αντίστοιχα τα μαθηματικά (οι αριθμοί), η γεωμετρία (τα σχήματα), η αρμονία (η μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + οι φυσικοί νόμοι που τα διέπουν) αποτελούσαν αδελφές επιστήμες, κατά τον Πυθαγόρα.
Η δε συγκεκριμένη σειρά, που αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελούσε τη σκάλα προς την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό!
Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική, που δεν βασίζεται στο γεγονός ότι οι δημιουργοί της, απλά, συμφώνησαν στο να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ», όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες, στείρες, γλώσσες του κόσμου.
Τα 24 σημερινά γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου ήταν παλαιότερα 33, όσοι και οι σπόνδυλοι του ανθρώπινου σώματος, ενώ οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον …εγκέφαλο!
Με την πάροδο των χρόνων, κάποια γράμματα της καταργήθηκαν, όπως τα: Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S”), Σαμπί (ϡ).
Ο Πυθαγόρας μάς ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι:
- Ομιλών (ομιλία)
- Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο).
Είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο (αυτό που εννοεί, αυτό και είναι). - Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος). Δηλαδή, το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς -Παλλάδα Αθηνά-).
Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο!
Άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), γεγονός που φανερώνει ότι στην ελληνική γλώσσα, πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).
Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα είναι:
- Αριθμοί (Μαθηματικά)
- Σχήματα (Γεωμετρία)
- Μουσική (Αρμονία)
- Αστρονομία
Η ελληνική γλώσσα ομιλείται επί χιλιετιρίδες, αδιάλλειπτα, ενώ δημιούργησε και το λατινικό αλφάβητο, το αλφάβητο της Χαλκίδας, που εξαπλώθηκε στην υφήλιο μέσα απ’ τις αποικίες των Ελλήνων στην Μεγάλη Ελλάδα (τη σημερινή Νότια Ιταλία), όπου, τότε, την χρησιμοποιούσαν για εμπορικούς σκοπούς!
Η ελληνική γλώσσα περιέχει φωνή (φωνήεντα) και συμφωνία (σύμφωνα) μεταξύ των γραμμάτων της.
Έτσι, υφίσταται και η ανάλογη φωνή (βραχέα, μακρά), καθώς και ο τρόπος εκφοράς (χειλικά, οδοντικά, ένρινα σύμφωνα).
Ο τόνος είναι πνεύμα, είναι ουσία, οξεία, βαρεία, περισπωμένη φωνή, σε ψηλή, δασεία πνοή.
Τα πάντα στην αρχαία ελληνική γλώσσα αποτελεί “τελετουργία”, ενόραση, νου, εγκέφαλο και ψυχή.
Πόσες λέξεις περιέχει; Εκατομμύρια! Άλλοι μιλούν για …70 κι άλλοι για …90 μύρια, ενώ, να σημειωθεί πως ακόμη αποθησαυρίζεται απ’ τους υπολογιστές, οι οποίοι (όχι στο μακρινό μέλλον) θα ομιλούν μόνο αρχαία ελληνικά!
Γι αυτό συμπεραίνεται πως “πετσοκομμένη” γλώσσα σημαίνει, χαλασμένη σκέψη. Αν θέλουμε έξυπνα παιδιά, πρέπει να τα διδάξουμε αρχαία ελληνικά.
Οδυσσέας Νασιόπουλος