Γιατί η μόνη διέξοδος του Τσίπρα είναι εκλογές τον Μάιο

Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου είναι πλέον το επιθυμητό και όχι μία από τις επιλογές.

35
Τα ...παραμύθια της Χαλαμάς και τα επιδόματα του Τσίπρα!

Όσοι το 2015 δηλώνανε πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μόνο δεινά θα έφερνε στην οικονομία και στη χώρα, δεν είχανε λάβει υπ’ όψιν μας το χειρότερο: ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ευτέλιζε θεσμούς αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Με τη στάση του κατά τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν όρια. Όχι μόνο δεν υπάρχουν όρια στις πολιτικές δολοπλοκίες και στους βυζαντινισμούς, αλλά δεν υπάρχουν όρια στην υπονόμευση της ίδια της δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα η κριτική της αντιπολίτευσης περί παραθεσμικών μεθοδεύσεων που ευτελίζουν τη Βουλή και την πολιτική κερδίζει συνεχώς έδαφος στην κοινή γνώμη και αυτό το βλέπουν και οι επιτελείς του Μαξίμου στις μετρήσεις που έχουν και μελετούν.

Παράλληλα, αυξάνονται τα στελέχη εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι η… ιλαροτραγωδία που βιώνουμε εντός και εκτός Βουλής προκαλεί μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους κάνει να μην αντιδρούν έντονα είναι ο μισθός που λαμβάνουν κάθε μήνα και που οι πιο πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν θα τον ξαναδούν εάν γίνουν εκλογές, γιατί είναι αναμενόμενο ότι πολλοί από αυτούς δεν θα ξαναεκλεγούν. Όλοι αυτοί είναι λογικό προκειμένου να πάρει παράταση η κοινοβουλευτική τους θητεία να τα βλέπουν όλα “ρόδινα” και κυρίως να τα μεταφέρουν “ρόδινα” στον πρωθυπουργό με απώτερο στόχο να προσφύγει σε εκλογές όσο το δυνατόν αργότερα. Την ίδια ώρα όμως το σενάριο των εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο έχει ήδη «καεί» από την ίδια την κοινή γνώμη.

Διαβάστε επίσης:  Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης από τις 25 Μαΐου

Όλα τα δεδομένα, λοιπόν, οδηγούν τον κ. Τσίπρα να αποφασίσει ως χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών και το τέλος του πολιτικού ορίζοντα της κυβέρνησης, τον Μάιο με τριπλές εκλογές. Οι τριπλές εκλογές του Μαΐου είναι πλέον το επιθυμητό και όχι μία από τις επιλογές.