Γιατί το Δ.Ν.Τ διαψεύδει πανικόβλητο το Ρόιτερς; Μήπως γνωρίζει τι θα συμβεί τον Δεκέμβρη…

28
Η Ελλάδα, η Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ: 8 κρίσιμες απαντήσεις για την επόμενη μέρα

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς νομισματικού ταμείου έσπευσε πανικόβλητος να διαψεύσει την αποκάλυψη του Reuters περί εξόδου του ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα. Όλα έγιναν εξαιτίας του σοβαρότατου επεισοδίου μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και του Κλάους Ρέγκλινγκ το οποίο ουδείς τόλμησε να κοινοποιήσει.

Στην πρόσφατη συνάντηση τους λοιπόν η Λαγκάρντ και ο Ρέγκλινγκ είχαν σφοδρότατη σύγκρουση με τον επικεφαλής του ESM να συνθλίβει κυριολεκτικά την Λαγκάρντ για τις δηλώσεις περί κουρέματος αλλά και την υποκρισία του ΔΝΤ!

Συγκεκριμένα:
Εγκάλεσε την Λαγκάρντ για υποκρισία και ψεύδη, διότι ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως το κούρεμα απαγορεύεται από τον ESM, με βάση και την νομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ, αυτή συνεχίζει να αναμασά το παραμύθι της, δέσμια του σκανδάλου Μπερνάρ Ταπί. Ενώ φυσικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ούτε κούρεψε ούτε προτίθεται να κουρέψει έστω και δολάριο από αυτά που έχει δανείσει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  "Κούρεμα" για 81.000 δάνεια του πρώην ΟΕΚ - Όλη η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Προκάλεσε την Λαγκάρντ εάν θέλει πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα, να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού του διεθνούς νομισματικού ταμείου, τα οποία είναι τριπλάσια από αυτά του ESM!

Γιατί λοιπόν ο Ρέγκλινγκ τράβηξε στα άκρα το σκοινί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τώρα;

Πληροφορίες λένε ότι αυτό συνέβη λόγω της σημαντικής εξέλιξης, που έρχεται τον Δεκέμβρη στην σύνοδο κορυφής, όπου με πρωτοβουλία Ντράγκι και Ρέγκλινγκ, θα ανακοινωθεί η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου!

Ενός θεσμού που όσο κι αν χτυπιέται ο Σόιμπλε, θα σώσει την ευρωζώνη αλλά και την ίδια την Γερμανία.